• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzeo slobodno poslije 35 godina

Autor mondo.rs

Posljednjih 16 godina osjećam kao da sam proveo u ''blenderu'', rekao je Maks Alegri, koji neće voditi nikoga bar do ljeta 2020. godine.

Maks Alegri (51) odlučio je, poslije razlaza sa Juventusom, da uzme odmor od godinu dana!

Poput Pepa Gvardiole, koji se preselio u Njujork na usavršavanje poslije odlaska iz Barselone, a prije nego što će postati trener Bajerna, i italijanski taktičar se odlučio na isti potez, što će mu biti prva godina bez profesionalnih obaveza u fudbalu od 1984.

Drugim riječima, poslije 35 godina konstantnog bavljenja profi fudbalom, prvo kao fudbalera, potom i trenera.

Alegri je počeo karijeru 1984. u Livornu, potom igrao za Pizu, ponovo Livorno, Paviju, Peskaru, Kaljari, Peruđu, Padovu, Napoli, Peskaru, Pistojeze i Aljaneze, u kom je 2003. završio karijeru i odmah postao trener prvog tima. Jednu sezonu zadržao se u tom klubu, pa u naredne tri sezone promijenio tri kluba - SPAL, Groseto i Sasuolo iz kog je 2008. prešao u Kaljari.

Na Sardiniji je radio dvije godine i 2010. naslijedio Karla Anćelotija u Milanu, a četiri sezone kasnije postao i trener Juventusa poslije odlaska Antonija Kontea.

Čelsi, Milan, Mančester junajted, Arsenal i Totenhem bili su klubovi dovođeni u vezu sa Alegrijem, ali se on odlučio za - odmor.

Od kada je ušao u trenerski posao, Alegri je priliku da se odmori imao od aprila 2010. kada se iznenada rastao sa Kaljarijem do juna iste godine kada je promovisan na "San Siru", odnosno od januara 2014. do juna, kada je postao prvi trener Juvea.

"Uzeću godinu dana slobodno da napunim baterije i posvetim se privatnom životu, da ponovo osjetim bliskost sa djecom, porodicom i prijateljima poslije mnogo, mnogo godina. Posljednjih 16 godina osjećam kao da sam proveo u 'blenderu'", rekao je Alegri, koji je poslije rastanka sa gigantom iz Torina bio povezivan sa nekoliko jakih evropskih klubova.

"U ovom poslu morate da prihvatite da ćete biti odvojeni od najbližih, želim da provedem vrijeme sa njima i budem spreman za narednu sezonu", dodao je poslije osvajanja pet uzastopnih titula prvaka sa Juventusom uz tri Kupa Italije i dva finala Lige šampiona u kojima je doživio poraze 1:3 od Barselone i 1:4 od Real Madrida.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC