• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SELTIK: Nećemo potcijeniti Sarajevo

Autor mondo.ba

Škotski šampion će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biti gost na "Koševu"...

Voljom žrijeba, slavni velikan iz Glazgova će odigrati dvomeč sa fudbalerima Sarajeva, koji će u slučaju iznenađenja i eliminacije Seltika, u drugoj rundi igrati sa boljim iz dvomeča Nome Kalju (Estonija) - Škendija (Sjeverna Makedonija).

Ukoliko pak Seltik bude bolji, Sarajevo će nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evrope i to od trećeg kola.

Izabranici Nila Lenona, sudeći prema izjavama njegovog pomoćnika Džona Kenedija, izuzetno poštuju uspješnu sezonu sarajevske ekipe, koja je u Bosni i Hercegovini osvojila "duplu krunu".

"Sarajevo je prošle godine imalo dobru sezonu i predstavljaće prijetnju, tako da moramo biti svjesni toga i osigurati da sve napravimo kako treba", rekao je Kenedi za klupski sajt.

Kvalifikacije za Ligu šampiona su za "kelte" najvažnije i s obzirom da rano počinju, prema Kenedijevim riječima, bitno je da u svakom meču budu fokusirani, odlučni i dobro pripremljeni.

"Odmah smo počeli da analiziramo, važno je sad da se momci vrate i da se što bolje pripremimo za predstojeće utakmice", dodao je pomoćni trener Seltika.

Dvadesetogodišnji Australijanac Danijel Arzani istakao je da Seltik uvijek poštuje svoje protivnike i da su u potpunosti fokusirani na dvomeč sa Sarajevom.

"Najveća greška koju možete da napravite protiv Sarajeva je da ih potcijenite. Imamo kvalitet da idemo do kraja kvalifikacija, ali na nama je da spustimo glavu i obavimo posao", rekao je Arzani.

Musemić za MONDO: Seltik je najatraktivniji rival

Seltik ima 50 titula prvaka Škotske, ali posjeduje i pehar šampiona Evrope iz sezone 1966/67. U finalu igranom u Lisabonu, "kelti" su savladali Inter rezultatom 2:1, i to nakon velikog preokreta u posljednjih pola sata utakmice.

Finale Kupa šampiona igrali su i tri godine kasnije, ali su tada poraženi od holandskog Fejenorda, 1:2 poslije produžetaka.

Klub je osnovan 6. novembra 1887. godine, a prvu zvaničnu utakmicu odigrao je u maju naredne godine, i to prijateljsku protiv gradskog rivala Glazgov Rendžersa. Seltik domaće utakmice igra na "Seltik Parku" čiji je kapacitet nešto preko 60.000 mjesta.

Zanimljivo, u toku prošle sezone Seltik je promijenio menadžera, ali ne zbog loših rezultata, nego zato što je Brendan Rodžers dobio ponudu od Lestera i odlučio da se vrati u Englesku. Naslijedio ga je Nil Lenon, kojem je to drugi mandat na klupi škotskog velikana u kojem je i kao igrač proveo čak sedam sezona.

Trenutno jedan od najpoznatijih prvotimaca je iskusni 34-godišnji Nijemac Marvin Komper. Tu je i bivši škotski reprezentativac i klupski kapiten 33-godišnji Skot Braun, kao i tri godine stariji golman Kreg Gordon, koji i dalje brani za škotski nacionalni tim.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC