• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemački studenti "razbili" Kapela!

Pedeset pet studenata skoro 1.000 sati je analiziralo igru reprezentacije Engleske i pokazalo put do pobjede njemačkim fudbalerima

 Njemački studenti "razbili" Kapela! Izvor: MONDO

Tim menadžer Njemačke, Oliver Birhof, nedavno se javno zahvalio grupi studenata Fakulteta za sport u Kelnu na doprinosu koji su dali osvajanju trećeg mjesta na Mundijalu.

Njih 55, predvođeno budućim doktorom Štefanom Nopom, uoči Svjetskog prvenstva je marljivo analiziralo sve ostale učesnike takmičenja u Južnoj Africi, naročito protivnike "pancera".

Birhof je posebno istakao njihove zasluge za trijumf nad Englezima (4:1) u meču osmine finala, a Nop u izjavi listu "Telegraf" otkrio da su izabranici Fabija Kapela bili lak plijen, prije svega zbog predvidljivosti njihove igre.

"Engleska je protiv Njemačke igrala baš onako kako smo predvidjeli. Stručni štab Njemačke znao je šta će se dogoditi kada Englezi dođu u posjed lopte. Počeli smo da ih analiziramo odmah poslije žreba u decembru, a kada se pokazalo da ćemo igrati protiv njih, radili smo maltene 24 sata dnevno", rekao je Nop.

On je dalje objasnio gdje su obično dobijali loptu vezni fudbaleri Lampard, Džerard i Beri, odnosno kako je pronađeno rješenje za Vejna Runija.

Studenti su takođe predvidjeli da će napadi dugim loptama dati odlične rezultate protiv Kapelovog tima.

"U tri utakmice grupne faze, manje od deset odsto pasova Njemačke bile su duge ili nekontrolisane lopte naprijed. Protiv Australije je takvih dodavanja bilo svega dva odsto, a protiv Engleza čak 30 odsto!"

Momci su obratili pažnju i na "igre van terena", pa su redovno čitali engleske novine, kako bi bolje razumjeli motivaciju svakog fudbalera i uvidjeli koji od njih se nalaze pod dodatnim pritiskom, kao Džon Teri.

Poslije Mundijala, uradili su i analizu svega viđenog.

"Najbolji fudbaleri ne bježe od promjene pozicije, recimo Vilja, koji je iz špica napada otišao skroz u stranu. Takođe i Tomas Miler. Dakle, trend je da se asistencije i golovi 'traže' sa krila. Veoma važni su i kontranapadi, odnosno transformacija iz odbrane. Timovi koji su pokazali moć adaptacije, imali su i rezultate. Ko je igrao striktno 4-4-2, kao Engleska, razočarao je", zaključak je Štefana Nopa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC