• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lendrić poslije osam godina ponovo u Zrinjskom

Autor mondo.ba

Nekadašnji biser Hajduka i dvostruki najbolji strijelac Premijer lige BIH, Ivan Lendrić potpisao za Zrinjski, klub čiji je dres nosio u sezoni 2010/2011

 Ivan Lendrić potpisao za Zrinjski Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ivan Lendrić novo je pojačanje Zrinjskog, saopštio je mostarski klub.

Hrvatski internacionalac potpisao je sa "plemićima" ugovor do 31. maja 2021. i tako se vratio u Premijer ligu BIH gdje je sa uspjehom nosio dres Željezničara u sezoni 2016/2017 i Zrinjskog u sezoni 2010/2011.

Tadašnji najbolji mladi igrač Hrvatske odigrao je sezonu za Zrinjski kao pozajmljen igrač Hajduka i sa 16 golova bio najbolji strijelac Premijer lige BIH.

Nakon toga Hajduk ga je vratio, ali ga je trener Krasimir Balakov uglavnom koristio ako rezervu i uslijedio je odlazak u inostranstvo.

U prethodnih osam godina Lendrić je promijenio čak 11 klubova i igrao u Belgiji, Hrvatskoj, Sloveniji,  Moldaviji, Grčkoj, Austriji, Francuskoj i Rumuniji, a pokušao je i u Škotskoj, međutim, nije prošao probu u Hibernijanu.

Najveći trag ostavio je u BIH, gdje je dva puta bio najbolji strijelac Premijer lige BIH, prvi put u dresu Zrinjskog, a drugi put u sezoni 2016/17 kada je postigao 19 golova za Željezničar.

U Zrinjski dolazi iz rumunske ekipe Hermanštat, a prošle godine igrao je za ljubljansku Olimpiju i bio strijelac u prijateljskom meču protiv banjalučkog Borca (na slici).

Prvotimci Zrinjskog od nedjelje do 4. jula boraviće na pripremama u Sloveniji, gdje će odigrati tri kontrolne utakmice, protiv Krke (25. juna), Intera (29. juna) i Mure (3. jula).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC