• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Očajni "orlići" zasluženo ne idu u Dansku

Mlada reprezentacija Srbije porazom od Slovačke u gostima 1:2 (0:1) - izgubila sve šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Danskoj 2011.

 Očajni "orlići" zasluženo ne idu u Dansku Izvor: MONDO

Poslije četiri uzastopna učešća na završnim turnirima prvenstva Evrope za mlade selekcije, Srbija će naredne godine preskočiti turnir u Danskoj. Potpuno zasluženo!

"Orlići" su nas po svemu prikazanom u toku kvalifikacija uvjerili da nisu u evropskom vrhu. Nema sumnje da je Srbija individualno jedna od jačih reprezentacija na Starom kontinentu, ali je kao tim dalako od vrha.

Porazi od Slovačke (oba 1:2) i Hrvatske (1:3) i tjesne pobjede protiv Norveške (1:0 i 3:2) i Kipra (2:0) ispostavilo se kao malo za ostanak u trci za baraž. Izabranici Ratomira Dujokovića u kvalifikacijama će odigrati još dva meča - Hrvatska (4. septembar) i Kipar (7. septembar) - ti dueli neće imati takmičarski značaj.

Izostanak Ivana Obradovića, Radosava Petrovića, Adema Ljajića i Danijela Aleksića u prvom od tri ključna meča, kako je trebalo da bude, bio je nenadoknadiv.

Poslije svega, još uvek nije jasno zašto se oni na kraju nisu našli u Zlatnim Moravicama.

Prva dvoijica bila su potrebnija selektoru Radomiru Antiću za prijateljsku(!) utakmicu sa Grcima, dok je drugu dvojicu Dujković izostavio sa spiska uz obrazloženje da su mu potrebniji bili igrači koji su u proteklom periodu igrali više i koji imaju iskustvo.

Slovaci su bili bolji u prvom poluvremenu, barem u većem dijelu. Nevolje su počele već u drugom minutu kada je Miloš Lačni propustio idealnu šansu. Golman Branislav Danilović u tom periodu bio je jedan od zapaženijih u srpskom timu, a nekoliko puta je svojim intervencijama spriječio domaćina da uveća prednost.

Slovaci su u 14. minutu izigrli odbranu Srbije. Jakub Silvestr je započeo akciju i na kraju je završio. Danilović je poslije ubacivanja sa lijeve strane kratko odbio loptu do napadača Slovačke, koji je bez problema smješta u mrežu.

"Orlići" su najbliži izjednačenju bili u 35. minutu. U šansi se poslije kornera našao Jagoš Vuković, ali je pokušaj glavom defanzivca PSV odbranio slovački golman.

Sve je praktično riješeno u 60. minutu. Silvestr je primio loptu u kaznenom prostoru, lako "okrenuo" Milana Milanovića, a onda iz "mrtvog" ugla poslao loptu gol. Drugom pogotku, pored očajne reakcije Milanovića, kumovao je i Danilović. Srpski golman se napamet bacio u lijevu stranu očekivajući centaršut, što je Silvestru ostavilo dovoljno prostora da pronađe put lopti do gola

Sve što je reprezentacija Srbije do kraja uspjela da uradi je da smanji rezultat. Vuković je centrirao, nije to bilo idealno ubacivanje lopte u šesnaesterac, ali se rezervista Filip Đuričić odlično snašao i savlado protivničkog golmana.

Promjene rezultata više nije bilo.

Grupa 7:

Slovačka - Srbija 2:1
Hrvatska - Norveška 2:1 (u toku)

TABELA:

1. Slovačka 14 (7)
2. Hrvatska 13 (6)
3. Srbija 9 (6)
4. Norveška 4(5)
5. Kipar 3(6)

Prvih deset i četiri najbolje drugoplasirane selekcije izboriće plasman u baraž.

(MONDO - foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC