• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nezaslužen poraz uz ovacije Antiću

Grčka slavila na stadionu Partizana, iskoristivši jednu od rijetkih šansi - 0:1. Sifakis činio čuda na golu, publika podržala Antića.

 Nezaslužen poraz uz ovacije Antiću Izvor: MONDO

Ako Radomir Antić bude smijenjen, ostaće zapisano da se od klupe nacionalnog tima oprostio porazom u utakmici koju su "orlovi" morali da dobiju sa nekoliko golova razlike.

Srbija - Grčka 0:1 (0:1) u jedinoj provjeri prije početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine i utakmice sa Farskim Ostrvima u Toršavnu.

Gol odluke postigao je Dimitris Salpingidis u 45. minutu, kada je uhvatio na "spavanju" Nemanju Vidića, prikrao mu se iza leđa i glavom sa pet metara matirao debitanta Anđelka Đuričića, koji je inače bio gotovo bez posla.

Stopostotne šanse promašili su Nikola Žigić (dvije), Dragan Mrđa (dvije) i Gojko Kačar, dok je Zoran Tošić pogodio mjesto gdje se spajaju stativa i prečka.Ponovo je Srbija oštećena za penal...

SRBIJA: Đuričić, Ivanović, Vidić, Subotić, Obradović (od 46' Kolarov), Kuzmanović, Petrović (od 57' Kačar), Milijaš (od 46' Ninković), Krasić (od 46' Tošić), Žigić (od 74' Pantelić), Jovanović (od 65' Mrđa).

GRČKA: Sifakis, Vintra, Kirgijakos, Papastatopulos, Spiropulos, Kacuranis, Karagunis, Ninis, Torosidis, Salpingidis, Samaras. IGRALI SU JOŠ: Gekas, A. Papadopulos, Kafes, J. Papadopulos, Manijatis, Marinos.

Počelo je gromoglasnim skandiranjem Antiću, prekinutim intoniranjem himni. Iz više od 10.000 grla orilo se "Radomir Antić", dok je sa nešto manje entuzijazma skandirano i predsjedniku Fudbalskog saveza Srbije - "Tole, odlazi!"

Antićevi izabranici su prvi meč po povratku sa Mundijala počeli anemično, ali je solidan prodor Milijaša po lijevom boku u 17. minutu pokrenuo seriju opasnih napada i nove ovacije selektoru.

Milan Jovanović u 20. minutu je tukao iz prve, ali pravo u dobro postavljenog Mihalisa Sifakisa, dok je Ivan Obradović u 28, poslije akcije Radosava Petrovića, uputio nešto što nije bilo ni centaršut ni šut.

Došlo je potom i do koškanja, jer su Grci bili ljuti što zbog povrede njihovog igrača nismo prekinuli napad.

Žigić se u 32. minutu propisno obrukao, kada sa samo tri metra nije krunisao majstorski centaršut Krasića. Novi centarfor Birmingema pokušao je da pošalje loptu od zemlje u mrežu, međutim, ona je otišla iznad prečke!

Poslije još jednog naleta Krasića, poluvrijeme je, naizgled, išlo ka mirnom završetku, a onda su Grci poveli. Torosidis je na desnom krilu prevario Obradovića, a Salpingidis zaplivao kroz vazduh i sproveo loptu u mrežu - 0:1!

Hladan tuš pred 15 minuta u svlačionici, ali "orlovima" nije pao moral, jer su u nastavku zaigrali kao da je riječ o takmičarskoj utakmici. Počeo je Antić da uvodi igrače sa klupe (Kolarov, Ninković, Tošić), a prava je šteta što "projektil" popularnog Bambija u 57. minutu nije bio za koji centimetar precizniji.

Uslijedila je opsada Sifakisovog gola, ali ovaj kao da je novom selektoru Santošu želio da dokaže da je pravi izbor za predstojeće kvalifikacije.

U 64. minutu je zaustavio pokušaj Kačara, do kojeg je lopta srećno došla u "srcu" kaznenog prostora.

Četiri minuta kasnije, centrirao je Ninković, a Žigić i Mrđa se našli u kolosalnim šansama. Žigićev udarac glavom sa peterca zaustavio je Sifakis, Mrđa glavom poslao odbitak do prečke, a onda nogom promašio gol iz neposredne blizine!

Poslije prodora Mrđe i faula Vintre u 72. minutu, uslijedio je "skraćeni korner", šut Nevena Subotića i igranje rukom Avrama Papadopulosa! Kao Tim Kejhil na meču sa Australijom u Nelsprujtu, ali španski sudija je u maniru Urugvajca Horhea Larionde ostao nijem...

Bilo je jasno da ove večeri "orlovima" nije suđen pozitivan rezultat i do kraja su ostali svedeni na oštar šut Kolarova iskosa, koji je ukrotio Sifakis. Bez dileme - junak utakmice.

Uslijedio je posljednji zvižduk sudije, pa nove ovacije Antiću.

"Mnogo mi to znači. Zaista sam zahvalan navijačima", rekao je selektor za RTS.

"Imali smo šanse koje je teško promašiti. Zaista se nešto urotilo protiv nas", dodao je uz osmjeh.

"Momci su uložili mnogo truda, mada im okolnosti nisu išle na ruku, nisu svi ni spremni. Ali ja im čestitam jer su uradili sve što je trebalo".

Na pitanje da li ostaje selektor, rekao je da "zaista ne može da odgovori"...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC