• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dujković: Ne može se na "ura"

"Pokušali smo na 'ura', ali to nije to", rekao poslije poraza u Slovačkoj selektor "orlića" Ratomir Dujković.

 Dujković: Ne može se na "ura" Izvor: MONDO

Mlada reprezentacija Srbije porazom u Slovačkoj izgubila je sve šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Danskoj. "Orlići" su potpuno razočarali, ne samo u Zlatnim Moravcima već i u čitavim kvalifikacijama koje su odigrali daleko ispod renomea koje su prethodne generacije stvorile.

Selektor Ratomir Dujković prizano je nakon meča sa Slovačkom da je ekipa potpuno podbacila.

"Moguće je da smo oštećeni, ali možda ni taj gol da je priznat ne bi bio dovoljan za pobjedu s obzirom na igru koju smo prikazali", bilo je prvo što je Dujković rekao novinarima poslije utakmice.

"Imali smo dosta grešaka u fazi odbrane i na sredini terena. To nismo uspjevali nikako da iskontrolišemo. Napad je bio odsječen pogotovo u prvom poluvremenu. U nastavku smo pokušali na 'ura', ali to nije to."

Dujković se nada da neuspjeh u kvalifikacijama neće mnogo poremetiti igrače.

"Ovi igrači bi u budućnosti trebalo da budu nosioci 'A' tima. Nadam se da ih ovaj udarac neće mnogo uzdrmati. Ne moraju svako prvenstvo Evrope da igraju, ali mi je žao zato što su kvalitetni igrači", zaključio je Dujković, prvi selektor od 2003. koji nije uspio da odvede reprezentaciju na Evropsko prvenstvo.

Dušan Tadić nije bio raspoložen za priču.

"Mnogo sam razočaran jer sam očekivao daleko više", kratko je izustio igrač Groningena.

Pokušao je Tadić da objasni razloge poraza od Slovačke.

"Moguće je da su bolje uigrani. Svaka druga lopta je bila njihova, mislim da su više željeli pobjedu. Ostale su još dvije utakmice protiv Hrvatske i Kipra i u njima moramo da sačuvamo obraz."

Posebno nezadovoljan bio je potzpredsjednik FSS Dragan Đorđević.

"Mislim da smo mnogo izgubili ovim porazom. Sve utakmice, osim meča u Norveškoj, smo odigrali dosta 'tanko'. Ono što me posebno zabrinjava je to što u ekipi ima dosta dobrih, poznatih igrača, a igra je bila loša. Morali smo da odigramo sa dosta više žara, pameti i snage i postignemo pozitivan rezultat", rekao je Đorđević i zaključio:

"Mislim da je psihologija u pitanju. Možda nam je potreban dobar psihoterapeut. Ovi igrači su zaista skupi, mada je činjenica da su mnogi rezerve. Oni koji igraju standardno pokazalo se da su dobro odigrali, a najbolji primer je golman Danilović.

Đorđević je upitan i da objasni izostanak Adema Ljajića.

"Selektor bira igrače. Vidite da se Ljajić povrijedio, tako da nam ne bi mnogo pomogao", završio je jedan od vodećih ljudi srpske "kuće fudbala".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC