• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekajući Boaćija, za Zvezdu opet gol dao štoper!

Autor mondo.rs

Crveno-beli remizirali 1:1 i u drugoj proveri u Austriji. I ponovo je gol postigao defanzivac, takođe posle prekida. Prvi nagoveštaji startne postave uoči kvalifikacija...

 Prijateljska utakmica ZVEZDA - APOLON 1:1 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda odigrala je nerešeno i u drugoj austrijskoj proveri. Istim rezultatom kao protiv Kluža, šampion Srbije priveo je kraju i drugu zahtevnu proveru, protiv prošlosezonskog učesnika grupne faze Lige Evrope.

ZVEZDA - APOLON 1:1 (0:0)

Ovog puta, prvi su gol postigli Kiprani, jer je Argentinac Emilio Zelaja u 56. minutu našao prostor u kaznenom prostoru i poslao loptu iza Zorana Popovića, udarcem iz gužve.

Crveno-beli su do tada stvorili jednu konkretnu šansu (Benov udarac glavom), a posle primljenog pogotka najkonkretnije su pokušali Mirko Ivanić (pod faulom) i Ričmond Boaći, koji je na Jevtovićevu povratnu loptu šutirao loše i daleko preko gola.

Dakle, nije to bio inspirisan ofanzivni nastup Beograđana...

Za Apolon su danas igrali Matija i Danilo Špoljarić, sinovi nekadašnjeg igrača OFK Beograda Milenka Špoljarića. Matija je bio đak Atletiko Madrida, a obojica imaju pasoš Kipra. Takođe, protiv Zvezde je danas igrao i bivši vezista Partizana, Saša Marković, koji je prošle sezone dao i gol u Ligi Evrope za Apolon.

Uoči završnice, Milojević je na teren poslao i crnogorskog novajliju Nikolu Krstovića i on je u 90. minutu bio blizu Nemanje Milunovića, štopera crveno-belih koji je visokim skokom i glavom zatresao mrežu za konačnih 1:1.

Interesantno je da je šef struke šampiona Srbije izveo ekipu u istom početnom sastavu kao i u proveri protiv Rumuna. Od prvog minuta zaigrali su: Popović - Gobeljić, Stojković, Milunović, Rodić - Čaušić, Ivanić, Jevtović, Marin, Ben - Boaći.

U ovom trenutku, čini se da Milojević u tom sastavu vidi osnov za nadogradnju pred početak sezone i dvomeč protiv Sudsuve.

Takođe, potencijalno važan podatak je i da je asistent za Milunovićev gol bio Lorenco Ebesilio, prošle sezone skrajnuti vezista, koji je danas dobio šansu u drugom delu meča.

Da li će mu namešten gol popraviti status u sezoni 2019/20?

Ovako je protekao meč:

Tokom uvodnih pola sata fudbala nije bilo golova. Zvezda je "držala" loptu, Kiprani su čekali šansu iz prekida, a sudija je u 23. minutu poslao ekipe na pauzu zbog velike vrućine.

Četiri minuta kasnije, Ričmond Boaći je ušao u duel sa golmanom rivala i zamalo mu uzeo loptu, ali je posle kraćeg "remplovanja" čuvar mreže ipak izbio loptu u korner.

Najbolju šansu u prvom delu Zvezda je stvorila u 40. minutu, kada je Filip Stojković centrirao, a El Fradu Ben sa 11 metara šutirao glavom - pored gola.

Početkom nastavka, na mesto desnog beka ušao je Jirka, zamenivši Stojkovića. U takvoj situaciji, Gobeljić se "prebacio" na mesto centralnog defanzivca. Desetak minuta posle te promene, Apolon je poveo, udarcem Argentinca Emilija Zelaje posle prekida, u gužvi.

U 60. minutu - šansa za Zvezdu, ali i veoma loš šut Ričmonda Boaćija. Lopta je otišla daleko preko gola, u trenucima u kojim je šansu da debituje dobio i novi golman crveno-belih, Nikola Vasiljević. Nedugo potom, gađao je i Mirko Ivanić, pod očiglednim i ipak nedosuđenim prekršajem Selimovića.

Napadali su crveno-beli do kraja i to im je donelo izjednačenje u završnici, pogotkom Nemanje Milunovića posle centaršuta sa leve strane. Isto kao i protiv Kluža, kada je strelac bio Vujadin Savić, Zvezdini štoperi bili su najviši u skoku i za sada su postigli oba gola za ekipu Vladana Milojevića u Austriji.

Na klupi crveno-belih na početku današnje provere sedeli su novi golman Vasiljević, kao i starosedeoci - Jovičić, Vulić, Ebisilio, Simić, Gavrić, Konatar, Jirka, Vukanović, Stanojev, Krstović. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC