• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni "fudbalski teroristi"

Četiri osumnjičena za organizovanje dva bombaška napada u kojima je poginulo više od 70 ljudi u Kampali prošlog mjeseca, priznali su umiješanost u napade.

 Uhapšeni "fudbalski teroristi" Izvor: MONDO

Četvorica osumnjičenih su na konferenciji za novinare u Kampali detaljno govorili o svojim ulogama u napadima na restoran i ragbi klub, tokom gledanja televizijskog prenosa finala Svjetskog prvenstva u fudbalu 11. jula.

Uhapšeni su rekli da su organizovali napade iz vjerskih ubijeđenja, a jedan od njih je naglasio da im za to nije obećan novac, prenijela je britanska medijska kuća BBC.

Konferenciju za štampu su organizovale oružane snage Ugande, čije su obavještajne službe učestvovale u hapšenju osumnjičenih.

Isa Ahmed Lujima, jedan od osumnjičenih organizatora napada, izjavio je da se uključio u planiranje napada iz ljutnje prema Sjedinjenim Američkim Državama i da je cilj napada bio da ubiju Amerikance, prenio je Rojters.

"Bio sam bijesan na Amerikance, koje sam smatrao odgovornim za svu patnju muslimana širom svijeta", rekao je Lujima.

Odgovornost za napade preuzela je somalska islamistička grupa Al Šabab, koja je saopštila da je to bio znak osvete zbog uloge Ugande u slanju mirovnih trupa u Somaliju, u okviru misije Afričke unije da pomogne privremenoj vladi u Mogadišu u borbi protiv islamističkih pobunjenika.

Do sada su pritvorene 22 osobe zbog direktne povezanosti sa bombaškim napadima, ali je ovo prvi put da je vojska Ugande saopštila da su uhapšeni organizatori napada.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC