• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić vs. FSS: Kompromis ili skup razlaz?

Miško Ražnatović objašnjava za "Sportski žurnal" koliko bi FSS koštao raskid saradnje sa Radomirom Antićem.

 Antić vs. FSS: Kompromis ili skup razlaz? Izvor: MONDO

Na sastanku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije selektoru Radomiru Antić biće ponuđeno kompromisno rješenje. Međutim, već neko vrijeme se spekuliše da Antić neće prihvatiti nove uslove i da je razlaz sa FSS i pored podrške igrača i navijača evidentan.

Koliko će njegovim odlaskom sa mjesta selektora "A" selekcije dobiti, odnosno izgubiti srpski fudbal pokazaće vrijeme. Međutim, koliko će biti finansijski minus Fudbalskog saveza Srbije ako dođe do raskida ugovora, za "Sportski žurnal" objašnjava advokat Miodrag Ražnatović, čija agencija zastupa interese selektora "orlova".

Razlaz neće biti nimalo jeftin!

"Treba imati u vidu, da bi u slučaju utvrđivanja da je raskid ugovora izvršen u suprotnosti sa ugovorom, FS Srbije bio u obavezi da selektoru isplati cjelokupan ugovor, kao i eventualne nagrade", kaže Ražnatović i dodaje još jednu otežavajuću okolnost za FSS.

"Savez bi u slučaju takve odluke takođe morao da plati i naknadu štete koju bi selektor trpio, a koja bi bila izuzetno velika."

Ražnatović je napomenuo da su ugovorom precizirane obaveze FSS u slučaju nelegitimnog raskida ugovora.

"Pored tih obaveza postoji i naknada štete, koja je po mojoj procjeni znatno veća od ugovorene nadoknade koja selektoru pripada. Sve u svemu radilo bi se o astronomskom iznosu, koji bi morao da bude plaćen, a zaista mogao da predstavlja problem u funkcionisanju bilo kog pravnog subjekta, pa čak i tako jake organizacije kakva je FS Srbije. Iskreno se nadam da to toga neće doći, a pouzdano znam da takav rasplet Antić nikako ne želi", objašnjava on.

U članu 11. ugovora između FSS i selektora stoji da je raskid ipak moguć bez naknade u slučaju da selektor ne vodi utakmice iz razloga koji nisu viša sila.

"Navijačkim i laičkim tumačenjem tog stava, na prvi pogled reklo bi se da prevelike dileme nema i da su sve izjave koje čelnici Saveza daju medijima o mogućnosti raskida tačne. Kada dođe do spora, organ koji donosi odluku (sud ili arbitraža) ne tumači parcijalno član po član, niti paragraf po paragraf, već se vrši tumačenje cijelog ugovora i pokušava da utvrdi volja ugovornih strana. U konkretnom slučaju, ugovor je snabdjeven klauzulom o kojoj govorimo, u cilju zaštite FSS od samovolje selektora – odbijanja da vodi utakmicu, nedolaska na utakmicu, kašnjenja na utakmicu…"

"Međutim, ovdje to nije slučaj, jer se radi o nemogućnosti vođenja utakmice usljed disciplinske sankcije. Samim tim, organ, koji vodi postupak bi sagledavao cjelokupnu situaciju i procjenjivao da li je nemogućnost sjedenja na klupi na četiri utakmice, otežavajuća okolnost tih dimenzija, da jednu ugovornu stranu, FSS, stavila u toliko nepravedan, bolje rečeno nejednak položaj sa drugom ugovornom stranom, selektorom, pa da se raskid ugovora nameće kao rješenje", kaže Ražnatović.

Spekuliše se da bi Antić od raskida ugovora dobio najmanje tri miliona evra. Što je više nego da do kraja bude selektor i odvede Srbiju u Poljsku i Ukrajinu.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC