• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veleobrt: Antić nije smijenjen!

Trener koji je reprezentaciju Srbije odveo na Svjetsko prvenstvo, sada je bliži ostanku u novom ciklusu kvalifikacija, nego smjeni.

 Veleobrt: Antić nije smijenjen! Izvor: MONDO

Javnost je očekivala da Radomir Antić bude smijenjen, već se pričalo i o imenima potencijalnih nasljednika na klupi "orlova", ali aktuelni selektor je na dobrom putu da tu i ostane.

Prštale su teške riječi minulih dana, kako sa vrha FSS, tako i od Antića, a kako sad stvari stoje, promjena neće biti.

Poslije sjednica Odbora za hitna pitanja i Izvršnog odbora, predsjednik FSS Tomislav Karadžić je rekao da su pregovori o nastavku saradnje počeli u četvrtak uveče, na Antićevu inicijativu, i da moraju da budu završeni najkasnije u utorak.

Dan kasnije Izvršni odbor će dobiti na razmatranje prijedlog Odbora za hitna pitanja.

"Na Antićevu inicijativu u četvrtak uveče smo počeli pregovore kako bismo pokušali da pronađemo najbolje rješenje", objasnio je Karadžić.

Međutim, članovi Odbora za stručna pitanja do sada su razgovarali samo sa Antićevim advokatom i sinom, koji mu je ujedno i menadžer. Sa selektorom će sjesti za sto tek u ponedjeljak.

FSS je insistirao na reviziji novog ugovora, prema kome bi Antiću pripadalo 100.000 evra mjesečno. Odnosno, nagovješteno je da će mu biti ponuđeno 30.000, a da mu preostalo bude isplaćeno tek ako se reprezentacija plasira na Evropsko prvenstvo.

Selektor je odbijao reviziju...

"Napravljen je pomak po pitanju ugovora, ali to nam trenutno nije najvažnije", dodao je Karadžić.

Antiću je potvrđena kazna od FIFA i on ne može da sjedi na klupi reprezentacije u prve četiri utakmice predstojećih kvalifikacija. To muči Savez.

"Trenutno je najvažnije da nam Antić kaže kako misli da vodi ekipu u te četiri utakmice i da li misli da pojača stručni štab", nastavio je prvi čovjek srpskog fudbala.

"Kakvi će biti rezultati pregovora, to sada ne mogu da kažem".

Dakle, nastavak saradnje je moguć i, utisak je, to je sada najrealnija opcija.

A prije samo nekoliko dana selektor je pričao o "kvislinzima", Karadžić je rekao da ih je Antić "ucijenio prilikom sastavljanja novog ugovora"...

Predsjednik FSS tvrdi da su kompromisi neophodni.

"Narod kaže, kad se penješ na drvo, ne gledaj na dole. Zajedno možemo mnogo".

Ipak, Karadžić nije mogao da negira da njegova komunikacija sa Antićem nije dobra.

"Sve je malo preuveličano... Ali to nije jedina relacija koja nije dobra... Nije dobra ni sa ostalim članovima Odbora za hitna pitanja. I o tome ćemo razgovarati".

Inače, Stručni odbor je učešće reprezentacije na Mundijalu ocijenio neuspješnim i imao određene nedostatke u vođenju utakmica.

Pored Radomira Antića, na "tapetu" Izvršnog odbora bio je i selektor mlade reprezentacije, Ratomir Dujković, odnosno njegova ostavka poslije poraza u Slovačkoj i definitivnom ispadanju iz trke za Evropsko prvenstvo.

"Dujković je dao neopozivu ostavku. Stručni odbor će predložiti trenera koji će voditi ekipu u preostale dvije utakmice tekućih kvalifikacija, u kojima smo doživjeli neuspjeh. Sa konačnim rješenjem nećemo žuriti, jer ima dosta vremena do početka narednog ciklusa", zaključio je Tomislav Karadžić.

(R. Jakšić, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC