• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Crveno-bijela potjera za šampionom

Sve je isto kao i prethodnih sezona - tri ekipe konkurišu za titulu, svi ostali se nadaju opstanku.

 JSL: Crveno-bijela potjera za šampionom Izvor: MONDO

U sjenci "slučaja Antić", bubamara će se u subotu zakotrljati širom Srbije, jer počinje nova sezona Jelen Superlige.

I dok fudbalska Srbija bude "drhtala" iščekujući epilog pregovora čelnika Saveza i aktuelnog selektora, superligaši će početi da uspisuju bodove. Meta je ista kao i prethodnih godina, odstojanje takođe.

Jasno je da će Partizanu, Crvenoj zvezdi i Vojvodini osvajanje boda biti neuspjeh, dok je ostalima važno da ih "dopisuju", a ne "prepisuju".

Crno-bijeli već tri godine čvrsto drže tron i vjeruju da mogu i do 23. titule. Paralelno, sa snovima o nastavku dominacije na domaćem tlu, sanjaju i Ligu šampiona... Čak iako ih Anderleht nadjača, biće jedini srpski klub na evropskoj mapi na jesen, jer će igrati (bar) u Ligi Evrope.

Sa mladim trenerom Aleksandrom Stanojevićem i povratnicima, Smiljanićem, Ilievom, Radišom Ilićem, Stevanovićem i Bogunovićem, pokušaće da nastave gdje su stali.

Zauzetost crno-bijelih i napor od igranja u ritmu na svaka tri-četiri dana trudiće se da iskoriste crveno-bijeli, i beogradski i novosadski.

Zvezda je uzdrmana eliminacijom iz Evrope i smjenom trenera Ratka Dostanića, pa će ekipu u prvenstvene bitke povesti Aleksandar Kristić. U Ljutice Bogdana se nadaju da imaju snage da se bore sa "vječitim rivalom". Čak su se mogli čuti izjave tipa:

"Moramo do titule kako znamo i umijemo".

Ne zna se hoće li klupski čelnici ukazati povjerenje Kristiću na duže staze, ali se zna da će udarne snage biti takođe povratnici, Koroman i Milovanović, kao i novajlije Tošić, Kaluđerović...

Iz Vojvodine ne dopiru tako pompezne izjave kao prije godinu dana o šampionskim ambicijama. Ali, ako je suditi prema pripremama, novi trener Zoran Milinković uspio je da "skocka" postojeće snage, bez najboljeg igrača iz prošle sezone, Dragana Mrđe, koji je kao zvijezda prelaznog roka otišao u Sion, i bez Dušana Tadića, koji je prešao u Groningen... Doduše, došli su Milović, Oumaru, Jao Antvi...

Novosađani su bili superiorni u prijateljskim utakmicama, odbrana im je bila granitna, ali vidjeće se koliko su pripremni parametri bili relevatntni.

OFK Beogradu i Spartaku se osladilo igranje u Evropi, pa će pokušati da ponove taj podvig. A ostali... Svi sanjaju opstanak u društvu najboljih.

Pored Zvezde, trenera je uoči sezone promijenio i Čukarički - Krunića je naslijedio Jović.

U odnosu na prošlu sezonu, još sedam klubova je promijenilo šefove struka - Vojvodina (Đuričić - Milinković), Spartak (Milinković - Miranović), Borac (Martać - Milovanović), Hajduk (Soldo - Radojičić), Smederevo (Paunović - Đorđević), BSK (Radanović - Vasiljević), Metalac (Milovanović - Živković).

Trenerska "vrteška" je ovog ljeta ostala mirna u Partizanu (Stanojević), OFK Beogradu (Đurđević), Jagodini (Dodić), Javoru (Ćurčić), Radu (Nikolić), Slobodi (Raičević) i Inđiji (Stamenković).

Tri ekipe će biti domaćini van svojih domova, BSK će i dalje igrati na Omladinskom stadionu, Metalac u Kragujevcu, a užička Sloboda u Lučanima. Dva kluba su u stečaju, Smederevo i Hajduk, a i Čukarički je u velikim finansijskim problemima...

Neka igra počne!

Parovi 1. kola

Subota

OFK Beograd - Metalac 17,30
Borac - Javor
Spartak - BSK
Smederevo - Crvena zvezda

Partizan - Inđija 19,30

Nedelja

Hajduk - Sloboda 17,30
Rad - Čukarički
Vojvodina - Jagodina

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC