• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubistvo navijača, hapšenja osumnjičenih!

U ugovorenoj tuči dve navijačke grupe u Futogu ubijena je jedna osoba, najverovatnije pristalica novosadskog kluba, dok je druga teško ranjena.

 Ubistvo navijača, hapšenja osumnjičenih! Izvor: MONDO

Još jedna smrt mladića u Srbiji kao posledica ugovorene tuče navijača novosadske Vojvodine i beogradskog Partizana u Futogu!

U tuči koja se dogodila u ponedeljak uveče oko 23 sata ubijen je Dejan D. (26) iz Futoga, pripadnik navijačke grupe FK Vojvodina i to iz pištolja(!), a drugi S. B. (17-godišnjak) je teško ranjen.

U tuči je povređen i Milan M. (26) iz Futoga, koga je neko iz protivničkog tabora ugrizao za levi obraz.

Policija je uhapsila Milana M. iz Futoga i Novosađane Marka C. i Marka N. zbog sumnje da su učestvovali u tuči.

Televizija Pink javila je da je policija identifikovala osumnjičenog koji je ubio Dejana D., a gotovo istovremeno RTS je javio da je to lice uhapšeno.

U "Naciolnom dnevniku" televizije Pink rečeno je i da je do sada najmanje pet osoba privedeno zbog sumnji da su učestvovali u tuči

Načelnik novosadskog Urgentnog centra Zoran Đermanov rekao je da je stabilno zdravstveno stanje mladića operisanog nakon što je teško povređen u tuči navijača u Futogu kod Novog Sada.

Đermanov je agenciji Beta rekao da operisani mladić ima 17 godina i da je teško ranjen vatrenim oružjem i dodao da je tokom noći sa lakšim povredama primljen još jedan navijač, koji je posle lekarske intervencije pušten kući.

Istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Nenad Simović potvrdio je ranije da je iz pištolja ubijen D.D. iz Novog Sada.

Sukob se dogodio oko 22.30, a neposredno posle jedan od navijača Partizana je izvadio pištolj i usmrtio pristalicu rivalskog kluba. Pored vatrenog oružja, u tuči su korišćeni lanci, šipke, noževi i drugo hladno oružje.

Istražni sudija je rekao da je u obračunu učestvovala veća grupa mladića, ali da će više podataka biti poznato tokom dana, kada na pustari kraj železničke stanice budu vidljivi tragovi ovog događaja.

Navijači Vojvodine i Partizana potukli su se i u subotu u Novom Sadu, uoči prvenstvenog duela dve ekipe (1:1), a tada je povređeno šest osoba, od kojih jedna teže. Policija je tada privela oko 30 izgrednika.

Crna serija ubistava samo zbog ljubavi prema drugom klubu

U poslednje tri godine u Srbiji (mahom Beogradu) ubijeno je najmanje osam mladih osoba zbog navijačkih strasti. Poslednji tragičan događaj (pre ovog u Futogu) dogodio se, zamislite, pre gotovo tačno godinu dana, na Novom Beogradu kada je na smrt pretučen Dušan Penić samo zbog boje fudbalskog dresa!?

To se dogodilo 22. aprila 2007. godine. Penić je smrtno pretučen na uglu ulica Goce Delčeva i Palmira Toljatija, posle sukoba u obližnjoj kockarnici "Rojal".

Crna serija navijački motivisanih ubistava u poslednje tri godine počela je 14. januara 2005. godine u Obrenovcu, kada je jedan 17-godišnjak ubio svog vršnjaka samo zbog toga što je imao navijački šal drugog kluba (!!??)

Avgusta iste godine ubijen je Bojan Majić, u vozu Beograd-Bar, potom se novo ubistvo dogodilo u Obrenovcu u oktobru, a onda i krajem istog meseca kada je u autobusu na liniji 71 ubijen navijač Bežanije Golub Balević. Na kraju je 2006. godine ubijen Petar Sedlak iz Zemuna, koga je izbo nožem 16-godišnjak!

Sve žrtve i napadači bili su stari između 17 i 25 godina.

Aca Radović više ne navija sa Severa. Ubijen je raketom.

Bojan Majić više ne bodri Voždovac. Ubijen je u vozu.

Petar Sedlak više ne ide na Jug. Na smrt je izboden nožem...

Zbog čestih incidenata na stadionima u Srbiji, po uzoru na druge zemlje, pre nekoliko godina donet je Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama .

U beogradskom Tužilaštvu, medjutim, nisu zadovoljni svim njegovim rešenjima, a zatraženo je i proširivanje njegovog dometa i van sportskih terena.

Stariji navijači sa Zvezdinog "Severa" i Partizanovog "Juga" složni su u oceni da nove generacije navijača i ne znaju u stvari šta znači biti navijač. I jedni i drugi su za tuču "na ruke" i osuđuju upotrebu noževa, ubistva navijača. Kažu, međutim, da je teško kontrolisati svakog šta nosi sa sobom u tuču.

Oni sa dužim navijačkim stažom rećiće vam da su tuče nekada bile "fer" - pesnica je bilo jedino "oružje" i da se nekada "znao red" i poštovao navijački kodeks. Danas je stvar otišla predaleko. Noževi, bokseri, satare, štangle, kamenje, rakete, baklje, pa čak i pištolji potežu se na pripadnike rivalskih navijačkih grupa kao da je reč o obračunu plemena i borbi za opstanak.

"Klinci su izgubili kompas", rečenica je jednog od starijih navijača Partizana, koji pamti i neka druga, takoreći "romantičnija" vremena.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC