• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: "Oklop" prejak za Zvezdu

Crvena zvezda remijem u Smederevu još jednom razočarala svoje navijače. Samo pet golova na četiri prmijerne utakmice Superlige.

 SL: "Oklop" prejak za Zvezdu Izvor: MONDO

Zvezdi ne pomaže ni novi trener.

Aleksandar Kristić, koji je poslije smjene Ratka Dostanića prekomandovan sa mjesta pomoćnika u prvog trenera, remijem u Smederevu (0:0) debitovao je na klupi crveno-bijelih.

Zvezda ni ovu sezoni nije uspjela da počene pobedom, što joj je u prethodnih deset samo dva puta polazilo za rukom (Voždovac 2:0 2006/2007 i Jagodina 2009/2010).

Zvezda je bila bolja, napadala, stvarala prilike, ali je izostala realizacija.

Ipak, Smederevo je prvo imalo priliku, i to kakvu.

U 7. minutu sa distance je šutirao Nenad Marinković, učenik Partizanove škole, i pogodio stativu, a onda je Dragan Ćeran sa sedam metara uspio da prebaci gol!

"Oklopnike" je zadesio peh, jer je u 11. minutu golman Dejan Ranković prilikom intervencije udario glavom u stativu i nije mogao da nastavi meč. Njegovo mjesto zauzeo je mladi novajlija, Mladen Živković.

Ranković se povrijedio pošto se bacio da zaustavi šut Miloša Trifunovića glavom. Lopta je okrznula stativu.

Crveno-bijeli su bili bolji, ali poslije 45 minuta borbe na stadionu "kraj Dunava" nisu uspjeli da obraduju veliku grupu svojih navijača.

Zvezda je u već na početku drugog poluvremna imala dve prilike i to obje u 51. minutu. Aleksandar Jevtić i Duško Tošić pokušali su da savladaju Živkovića, ali je mladi golman "oklopnika" odlično intervenisao.

Posle kratkog zatišja usledili su novi naleti Beograđana. Ognjen Koroman je iz okreta odlično šutirao u donji levi ugao - Živković je ponovo bio sjajan.

Odličnu šansu Zvezda je propustila u 61. minutu. Korner je izveo Koroman, Trifunović glavom sa ivice peterca spustio loptu za Jevtiću, ali je napadač gostujuće ekipe zakasnio.

Malo je nedostajalo da Smederevo stigne i do sva tri boda. U drugom minutu sudijske nadokanade Saša Ranković propušta najbolju priliku za domaćina.

Crvena zvezda imala je posljednu priliku na meču i to idealnu. Koroman je šutirao sa šest-sedam metara, međutim nedovoljno snažno i precizno da bi savladao najboljeg aktera meča Mladena Živkovića.

Crveno-bijeli imali su fantastičnu podršku preko 3.000 Delija, ali su na kraju ispraćeni zvižducima.

Na stadionu u Smederevu bilo je oko 8.000 gledalaca.

SMEDEREVO: Ranković (od 15. Živković), Lukić, Atanacković, Ognjanović, Brković, Jerinić, Živković, Stanić (od 75. Todorov) , Ranković, Marinković, Ćeran.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Tošić, Isah (od 46' Savio), Milovanović ( od 85. Perović), Kadu, Koroman, Trifunović, Jevtić (od 64. Vešović).

Prvi gol u novoj sezoni Jelen Superlige postigao je Filip Knežević, koji je već u 7. minutu doveo Borac u vođstvo protiv Javora. Međutim to nije bilo dovoljno da Čačani na svom stadionu pobede. Javor je krenuo znatno bolje u nastavku i u 57. minutu preko Silve stigli do izjednačenja.

Isti rezultat bio je i na Gradskom stadionu u Subotici. BSK je golom Envera Alivodića dugo vodio protiv Spartaka, ali je Vladimir Torbica u 78. minutu obezbijedio bod "golubovima".

Duel na Karaburmi obiljležio je šokantan finiš u kojem je OFK Beograd stigao do sva tri boda. Pobjedu "romantičarima" protiv Metalaca donio je Ivan kecojević u trećem minutu produžetka.

Rezultati prvog kola:


OFK Beograd - Metalac 1:0 (1:0)
/Kecojević 90+3/

Borac - Javor 1:1 (1:0)
/Knežević 7 - Silva 57/

Spartak - BSK 1:1 (0:1)
/Alivodić 16 - Torbica 78/

Smederevo - Crvena zvezda 0:0

Partizan - Inđija 2:1 (1:0)
/Kleo 2, Petrović 80 - Ljubinković 90+1/

Nedelja

Hajduk - Sloboda 17,30
Rad - Čukarički
Vojvodina - Jagodina

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC