• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Poraz Želje, Borcu samo bod

U 3. kolu Premijer lige BiH Željezničar je poražen u Travniku rezultatom 2:1, Borac je remizirao sa Veležom, a Rudar pobjedom došao na vrh tabele.

 PREMIJER BiH: Poraz Želje, Borcu samo bod Izvor: MONDO

Aktuelni šampion BiH Željezničar poslije dve pobjede u prva dva kola, okliznuo se u subotu na gostovanju u Travniku i doživio prvi poraz - 2:1.

Domaćini su poveli već u šestom minutu preko Mujakića, a na 2:0 povisio je Varupa sa bijele tačke u 37. minutu.

Željo je uspio da prije odlaska na odmor smanji na 2:1 takođe iz penala, u posljednjem minutu prvog dijela, ali nije uspio da u nastavku dođe do bar još jednog pogotka i izbjegne poraz iako je Travnik od 56. minuta igrao bez isključenog Sarajčića.

Rudar je u prošlom kolu napravio iznenađenje savladavši Široki Brijeg na Pecari, a Prijedorčani su i ovog vikenda upisali tri boda pobjedom od 1:0 protiv Drine i preuzeli čelnu poziciju na tabeli.

Do pobjede su, doduše, došli teže nego što se očekivalo. Dugo se ekipa Rudara mučila sa Zvorničanima koji su u drugom poluvremenu ostali bez dva igrača, da bi Kovačević zatresao mrežu gostiju u posljednjem minutu meča za veliko slavlje domaćih navijača.

Borac je razočarao svoje navijače odigravši 1:1 sa Veležom na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Ekipa Vlade Jagodića vodila je pogotkom Vukelje u 11. minutu, ali je odbrana Borca dozvolila u 62. minutu Durakoviću da se upiše u strelce, pa su Mostarci odnijeli kući jedan bod.

Prava goleada viđena je u Mostaru gdje je Zrinjski gubio od Slavije da bi u finišu prvog poluvremena prvo preokrenuo na 2:1, a zatim u nastavku osigurao prvu pobjedu ove sezone.

Fudbaleri Slobode iz Tuzle pred meč sa Sarajevom najavljivali su napadačku igru i osvajanje tri boda u gostima, ali su Koševo u subotu napustili sa isto toliko golova u mreži.

Sarajevo je pitanje pobjednika riješilo u prvih devet minuta nastavka. Prvo je Torlak doveo bordo tim u vođstvo, a zatim je Arsenijević povisio na 2:0 iz penala.

Tačku na i stavio je Jahovik u posljednjem minutu meča za konačnih 3:0 i prvi trijumf Sarajeva ove sezone.

Leotaru ne cvjetaju ruže na početku nove sezone. Poslije poraza u Trebinju od Olimpika u prošlom kolu, Leotar je poražen u subotu na gostovanju u Gradačcu, a jedini gol na utakmici postigao je Hamzić iz još jednog penala dosuđenog u ovom kolu.

Rezultati i parovi 3. kola

Travnik - Željezničar 2:1

Budućnost - Čelik 1:1

Rudar - Drina 1:0

Zvijezda : Leotar 1:0

Borac - Velež 1:1

Sarajevo - Sloboda 3:0

Zrinjski - Slavija 4:2

Nedjelja:

Olimpik: Široki - Brijeg 17,00

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC