• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije Magata možeš u armiju

Brazilac Rafinja, koji je nedavno iz Šalkea prešao u Đenovu, otkrio koliko mu je bilo teško da "isprati" svog dojučerašnjeg trenera.

 Poslije Magata možeš u armiju Izvor: MONDO

Strateg Šalkea Feliks Magat poznat je i po nadimcima "Sadam", odnosno "Mučitelj", a razlog su naporni treninzi i, generalno, "gvozdena disciplina" koju zavodi u svojim timovima.

Desni bek Rafinja (24), koji će u narednom periodu nositi crveno-plavu opremu Đenove, preporučio je brazilskim fudbalerima da dva puta razmisle, prije nego što potpišu za klub čiji je Magat šef struke.

"Brazilcu je izuzetno teško da radi sa njim. Pošto sam prošao Magatov režim, mislim da bih mogao da postanem general brazilske vojske", rekao je Rafinja za "Sport Bild".

"Mi ga iritiramo prosto zato što smo takvi, pričljivi i nasmejani, dok je on uvijek miran i koncentrisan na posao. Njegove metode su nespojive sa uživanjem u fudbalu. Ponekad sam imao utisak da sam u vojsci", dodao je on.

Da li pod utiskom igara koje je na Mundijalu u Južnoj Africi pružila reprezentacija Nemačke, "Sadam" je u međuvremenu izrazio želju da se promijeni.

Magat, koji je osvajao Bundes ligu sa Volfsburgom i Bajernom (dva puta), najavio je da će Šalke u predstojećoj sezoni težiti atraktivnijem fudbalu.

"Promijenili smo neke stvari. Neke igrače smo prodali, a doveli nove, kojima smo namenili važne uloge. Prošle sezone smo osvojili drugo mjesto. Radili smo naporno i borili se, ali nismo igrali baš dobro i na tome želim da radimo. Hoću da Šalke igra bolji fudbal", istakao je Magat.

Veći dio igračke karijere proveo je u Hamburgu, a za reprezentaciju SR Njemačke nastupio je 43 puta. Osvojio je Evropski šampionat 1980. godine, a dva puta bio vicešampion svijeta, u Španiji 1982. i Meksiku 1986.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC