• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anderleht poštuje Ramazan

Busufi, Kujateu i Sareu dozvoljeno da treniraju kasnije od ostatka ekipe i duže spavaju, ali moraju da jedu na dan utakmice.

 Anderleht poštuje Ramazan Izvor: MONDO

Etiopljanin Ahmed Said Saladin bio je na probi u Partizanu, ali mu neće biti ponuđen ugovor. Pored toga što Aleksandar Stanojević misli da nije bolji od napadača koje već ima na raspolaganju, trener crno-bijelih izrazio je brigu kako bi Saladin trenirao kad ne jede tokom Ramazana.

U Anderlehtu se suočavaju sa istim problemom, ali znatno većih razmjera. Naime, trojica prvotimaca narednog Partizanovog rivala takođe su islamske vjeroispovjesti i poštuju ramazanski post.

To su Holanđanin porijeklom iz Maroka, Mbark Busufa, Senegalac Šeiku Kujate i Belgijanac rodom iz Obale Slonovače, Bakari Sare. Poštujući vjerska pravila, tokom Ramazana ne smiju da jedu, čak ni piju vodu dok ne padne mrak.

U klubu iz Brisela su našli kompromisno rješenje.

"Treniraju kasnije od ostatka ekipe tako da mogu duže da spavaju", objasnio je Jakobs kako je Anderleht izašao u susret svojim igračima.

Međutim, i fudbaleri uzvraćaju klubu - oni će jesti na dan utakmice.

Da se fleksibilna politika isplati pokazao je Busufa u subotu postigavši prvi gol u prvenstvenoj pobjedi nad Žerminal Beršoom (4:0).

De Suter na višemjesečnom oporavku



Anderleht će u oba meča sa Partizanom, u srijedu u Beogradu i šest dana kasnije u Briselu, igrati bez Toma De Sutera.

Visoki, 25-godišnji napadač je povijredio zglob na nozi u subotnjoj utakmici i pred njim je višemjesečna pauza. Prethodno je u 70. minutu ušao na teren umjesto Romelua Lukakua, a samo tri minuta kasnije postigao je treći gol za Anderleht.

"Htio sam da uhvatim volej, a noga mi je zapela o zemlju. Odmah sam znao da je povreda ozbiljna. Šteta, tek što sam se oporavio od povrede koljena", rekao je De Suter, koji je će propustiti i start reprezentacije Belgije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

(MONDO, foto Guliver/Getty images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC