• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Ilić: Ko zna šta je Liga šampiona?!

I dok kapiten Partizana Krstajić planira kako da sačuva mrežu protiv Anderlehta, njegov zamjenik vježba slobodnjake i uveseljava saigrače.

 Saša Ilić: Ko zna šta je Liga šampiona?! Izvor: MONDO

Partizan je ostvario cilj - obezbijedio je sebi mjesto na fudbalskoj mapi Evrope četvrtu godinu zaredom. Ali, igrači, navijači i svi ostali kojima je crno-bijela boja na srcu žele više... A više je samo članstvo u krem društvu... U Ligi šampiona.

Na tom putu pred parnim valjkom stoji Anderleht. Trofejni klub iz Brisela nije bauk, ali svakako posjeduje izuzetno visok kvalitet u odnosu na prilike u fudbalskoj Srbiji.

Prva utakmica između srpskog i belgijskog šampiona igraće se u srijedu u Humskoj. Partizan će igrati bez Moreire, ali sa oporavljenim kapitenom, Mladenom Krstajićem.

"Anderleht je favorit. Ima sjajnu tradiciju i svakako je znatno kvalitetniji od naših prethodnih protivnika. Zaslužuje poštovanje", podsjetio je Krstajić na uspjehe u okršajima sa Pjunikom i Helsinkijem.

U skladu sa imenom i renomeom, Partizan će, prema najavama iz ekipe, i protiv Anderlehta igrati ofanzivno.

"Ali i strpljivo i pametno, kao i taktički disciplinovano", recept je Krstajića za "uzimanje belgijskog skalpa".

Crno-bijeli su u pet mečeva u ovoj sezoni ostvarili stoprocentan učinak, ali...

"Znamo da možemo bolje. Igrači Anderleht su brži i jači na lopti od svih protiv kojih smo do sada igrali i imaju znatno više iskustva. Naročito su opasni u kontranapadima, koje završavaju sa četvoricom-petoricom".

U Partizanu su jedinstveni - najvažnije je ne primiti gol.

"Ne smijemo da primimo gol i verujem da taj zadatak možemo da odradimo", zaključio je komandant crno-bijele odbrane.



Jedan od malog broja igrača Partizana koji je omirisao barut Lige šampiona je Saša Ilić. Zamjenik kapitena zna šta je neophodno za dostizanje takvog cilja. A jedan od osnovnih preduslova je dobra atmosfera u ekipi. Ko će da je kreira nego sam Saša Ilić?!

Kako to izgleda u svlačionici, ispričao je Nemanja Tomić.

"Saša nam se obratio riječima: 'Šta vi znate šta je Liga šampiona?", u svom stilu je 32-godišnji kreator igre "posavjetovao" mlađe saigrače.

Bio je Saša Ilić motor parnog valjka u Njukaslu kada je Partizan napravio istorijski uspjeh u avgustu 2003. Slaže se da je megdan sa Anderlehtom najvažniji u sezoni:

"Bogami, jeste... Protiv Pjunika i Helsinkija smo igrali pod pritiskom da obezbijedimo jesen u Evropi, a sada smo rasterećniji. Nemamo šta da izgubimo. Sa navijačima i uz malo sreće, ni Liga šampiona nije nedostižna".

Sada Saša Ilić kaže da Liga šampiona nije nedostižna, a ne tako davno, pred početak sezone, govorio je da je to nerealan cilj.

"I jeste nerealan. Anderleht nije u vrhu evropskog fudbala, ali ima daleko veći budžet od nas i bolji je. Nama su se igrači sa evropskim iskustvom, kao što su Smiljanić i Iliev, priključili tek u finišu priprema".

Iskusni vezista zna da najveća opasnost prijeti od Busufe i mladog Lukakua, ali...

"I da igramo protiv Real Madrida najvažnije bi mi bilo kako ćemo mi izgledati. Jasno je da se treba upoznati sa protivnikom, ali od nas mnogo zavisi".

Nema više Džabulanija u "Zemunelu". Od ponedjeljka fudbaleri Partizana treniraju sa loptama kojima će se igrati u Ligi šampiona.

Te lopte baš su "legle" Saši Iliću. Poslije treninga, izvodio je "slobodnjake". I to kako.

Jednom u rašlje, drugi put, treći...

Neobično je, jer se zna da on nikada ne izvodi slobodne udarce, a čak i tokom igre se rijetko odlučuje za udarce sa distance.

"Imao sam sreće", ocijenio je Saša Ilić.

"Neću izvoditi slobodnjake na utakmici... Ne mogu da dobacim", još jedna šala stigla je od Ilića.

Prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona između Partizana i Anderlehta igraće se u srijedu u 20,45, a revanš je na programu narednog utorka u Briselu.

(MONDO, foto MN Press, Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC