• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Vrućina "smorila" napad

Samo 15 golova na osam mečeva na početku nove sezone. Bez crvenih kartona, samo jedan penal.

 Superliga u brojkama: Vrućina "smorila" napad Izvor: MONDO

Počela je nova sezona u najjačoj srpskoj fudbalskoj ligi, ali nije bilo mnogo pozitivnih stvari koje bi mogle da se izdvoje.

Prije svega, na osam mečeva postignuto je samo 15 golova, što je, recimo, deset manje nego u pvom kolu prethodne sezone! Da nije bilo raspucanog Rada, koji je Čukaričkom ubacio četiri komada (a mogao je bar još toliko), bio bi to više nego skroman početak nove fudbalske sezone u Srbiji.

Jedan od uzroka ovako slabog učinka napadača mogao bi se potražiti i u više nego visokim temperaturama i sparnom vremenu proteklog vikenda u gradovima u zemlji.

"Građevinari" su i prošlu sezonu počeli pobedom (nad Smederevom 3:2), ali su se ovog puta izdvojili na čelu tabele zahvaljujući efikasnosti. Samo su još debitant Sloboda Sevojno Point, OFK Beograd i branilac titule Partizan osvojili sva tri boda.

Razočarali su Crvena zvezda i Vojvodina, koja se značajno pojačala pred početak nove sezone, ali ništa se nije značajno promenilo na "Karađorđu". Čak je pretendent na titulu mogao i da bude poražen da na golu nije bio reprezentativac Željko Brkić.

Još jedan golman zaslužuje epitet igrača kola - čuvar mreže Smedereva Mladen Živković debitovao je na meču protiv Crvene zvezde i to (ne)srećnim spletom okolnosti po njegov tim, jer se prvi golman Dejan Ranković povrijedio na startu meča.

Živković je potom činio čuda na golu i u nekoliko navrata izvanredno intervenisao. "Nisam mogao da vjerujem da se to meni događa, kada mi je trener rekao da se spremim da uđem u igru. Petarde koje su bacali navijači Zvezde vratile su me u stvarnost, proradio je inat da učinim sve kako bih sačuvao mrežu", izjavio je Živković.

Jedna zanimljivost sa komšijskog duela Borac - Javor (završeno 1:1). Igračima Javora pokazana su tri žuta kartona, a sva tri fudbalera se zovu Goran - Gogić, Dragović i Luković.

Jedna od pozitivnih stvari na početku nove sezone je to što nije pokazan nijedan crveni karton, a dosuđen je samo jedan kazneni udarac - za Slobodu Sevojno protiv Hajduka u Kuli (i realizovan je).

REZULTATI 1. KOLA U SEZONI 2010/11:

Hajduk - Sloboda Sevojno 1:2 (1:1)
/Kasalica 24 - Arsenijević 25, Pavićević (pen)52/

Rad - Čukarički 4:0 (1:0)
/Kojić 27, Luka 54, Dimitrijević 68, Andrić 78/

Vojvodina - Jagodina 0:0

OFK Beograd - Metalac 1:0 (1:0)
/Kecojević 90+3/

Borac - Javor 1:1 (1:0)
/Knežević 7 - Silva 57/

Spartak - BSK 1:1 (0:1)
/Alivodić 16 - Torbica 78/

Smederevo - Crvena zvezda 0:0

Partizan - Inđija 2:1 (1:0)
/Kleo 2, Petrović 80 - Ljubinković 90+1/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC