• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Đavolski dobro

Mančester junajted ubjedljiv na otvaranju nove sezone Premijer lige. Laganih 3:0 protiv Njukasla. Izvanredni Pol Skols.

 PREMIJER: Đavolski dobro Izvor: MONDO

Mančester junajted je prošle sezone izgubio titulu prvaka Engleske od Čelsija za jedan bod. Ali, ser Aleks Ferguson nije klonuo duhom. Odmah je prionuo na posao i spremao se za novu sezonu.

Novu sezonu Mančester je otvorio, na uobičajeno prepunom Old Trafordu, utakmicom protiv povratnika u Premijer ligu, Njukasla. Pobjeda od 3:0, koja je mogla da bude i ubjedljivija.

Držali su se crno-bijeli dvadesetak minuta, imali su i gol-šansu preko korpulentnog Endija Kerola, a onda je počeo nevjerovatan presing Mančestera na sredini terena od kojeg se Njukasl nije opasuljio. Uslijedile su mnogobrojne greške u zadnjoj liniji gostiju, a Portugalac Nani je nagovijestio da bi ovo mogla biti njegova sezona.

Baš kao i strijelac prvog gola, Bugarin Dimitar Berbatov u koga najviše vjeruje upravo Ferguson.

Ipak, bio je ovo šou Pola Skolsa, koji je aprila ove godine produžio ugovor sa Mančesterom za još jednu godinu. Osim što je imao ključnu asistenciju kod vodećeg i trećeg gola, bio je u srcu svih akcija domaćina i gotovo se poigravao sa odbranom Njukasla.

U 33. minutu Skols je poslao dirigovanu loptu do Berbatova koji je utrčao u šesneaesterac i rutinski savladao Harpera.

Nije proteklo mnogo vremena, tek osam minuta, a Mančester je riješio meč. Nani je odigrao do Patrisa Evre, koji centrira, Vejn Runi je dotakao toliko da dođe do Darena Flečera koji iz neposredne blizine pogađa gol Njukasla.

Runi je potpuno van forme. Nije ga bilo nigdje na Mundijalu, a da ga lopta još ne sluša pokazao je i na ovom meču. Ipak, kada je izlazio sa terena u 63. minutu da bi ustupio mjesto debitantu, meksičkom mladiću Havijeru Ernandezu, dobio je ovacije. Naravno, navijači su strpljivi i ne zaboravljaju sve što je Runi uradio za klub.

Drugo poluvrijeme obeležio je Pol Skols, za koga je ser Bobi Čarlton svojevremeno izjavio da najbolji igrač Mančestera svih vremena.

Selektor engleske fudbalske reprezentacije Fabio Kapelo se vjerovatno češkao po glavi gledajući šta je sve izvodio Skols u drugom dijelu,pomislivši da je vjerovatno pogriješio što ga nije vodio u Južnu Afriku. A i Skolsu je bilo, pa pomalo i neprijatno, kada je vidio kakve sve lopte koje je slao saigračima nisu završavale iza leđa Harpera.

Ali, zato ga je u 85. minutu razumeo dugogodišnji saigrač Rajan Gigs, koji je u igru ušao u drugom dijelu. Skols, je sa 20-ak metara dugom loptom pronašao Gigsa koji sa oko 11 metara iskosa odmah hvata volej lijevom nogom i gol! Golčina!

Ubjedljiv start Mančestera, a ser Aleks Ferguson još jednom je potvrdio da mu nema premca. Mnogi bi se odrekli veterana poput Skolsa i Gigsa. Ne i Ferguson.

REZULTATI 1. KOLA:

Mančester junajted - Njukasl 3:0 (2:0)
(Berbatov 33', Flečer 41', Gigs 85')

Liverpul - Arsenal 1:1 (0:0)
Totenhem - Mančester siti 0:0
Aston Vila - Vest Hem 3:0 (2:0)
Blekburn - Everton 1:0 (1:0)
Vigan - Blekpul 0:4 (0:3)
Bolton - Fulam 0:0
Sanderlend - Birmingem 2:2 (1:0)
Vulvs - Stouk 2:1 (2:0)
Čelsi - VBA 6:0 (2:0)

Pratite vijesti o Premijer ligi, ali oprobajte se i u Premier Fantasy igrici na MONDO web portalu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC