• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac tuži Vojvodinu zbog Bilbije

Novosadska Vojvodina još nije platila Borcu sto hiljada evra za transfer Nemanje Bilbije. Banjalučani najavili tužbu UEFA.

 Borac tuži Vojvodinu zbog Bilbije Izvor: MONDO

Banjalučki Borac i novosadska Vojvodina oduvijek su gajili prijateljske odnose, njihovi navijači su se čak pobratimili, ali ljubav između dva kluba mogao bi da pokvari dug Vojvodine Borcu za transfer talentovanog napadača Nemanje Bilbije.

Vojvodina je zimus dovela mladog reprezentativca BiH za iznos od sto hiljada evra, ali taj novac nikada nije legao na račun Borca.

Rok za isplatu dugovanja istekao je u petak, pa su Banjalučani riješili da pravdu potraže u Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

"Mi ćemo poštovati odluku Upravnog odbora, a to je da ćemo cijeli slučaj da prijavimo u UEFA. Evropska fudbalska federacija će imati kompletiranu dokumentaciju i mi ćemu u narednih nekoliko dana da uplatimo neophodnu taksu kako bi nadležna komisija UEFA mogla da zasjeda", izjavio je predsjednik Borca Srđan Šuput, prenosi "Euroblic".

Šuput je dodao da ne može da vjeruje da klub poput Vojvodine nema 100.000 evra da isplati dug, ali nije želio da komentariše eventualni priliv sredstava u kasu novosadskog kluba prodajom Dragana Mrđe u Sion.

"To nas ne zanima. Mi želimo da Borac dobije novac za Bilbiju. Već smo ranije postigli jedan dogovor sa čelnicima Vojvodine koji oni nisu ispoštovali. Sad na naše telefonske pozive ne odgovaraju i mene je lično sve to pomalo pogodilo. Svi argumenti su na našoj strani i ako odluku donese UEFA onda će Vojvodina morati da plati obeštećenje, ali i da snosi sve troškove verzane ze zasjedanje Komisije za status igrača", istakao je Šuput.

Vojvodina i Borac početkom godine potpisali su ugovor o saradnji, poslije čega iz Novog Sada na klupu Borca stigao i trener Zoran Marić, koji je nedavno smijenjen.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC