• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić nije jedini, pregovara se i sa drugima

Tomislav Karadžić saopštio da uporedo sa razgovorima sa Radomirom Antićem, traju i pregovori sa "drugim kandidatima" za mjesto selektora.

 Antić nije jedini, pregovara se i sa drugima Izvor: MONDO

Radomir Antić je i dalje selektor fudbalske reprezentacije Srbije, ali je pitanje da li će to i ostati u narednih 24 ili 48 časova.

Pregovori sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, koji su vođeni u ponedjeljak, nisu urodili plodom, a prvi čovjek srpskog fudbala Tomislav Karadžić u utorak je objelodanio i da Savez paralelno razgovara i sa još nekim kandidatima za selektora!

"Za četvrtak u 12 sati je zakazana sjednica Izvršnog odbora FSS i tada će biti donesena odluka ko će biti selektor do 2012. U ovom trenutku vodimo razgovore i sa drugim kandidatima, osim Antića, tako da će pred članovima IO biti dva, tri prijedloga, među kojima i aktuelni selektor", rekao je Karadžić novinarima u Staroj Pazovi, gdje je FSS ugostio pojedine ministre iz Vlade Srbije.

Ipak, Antić je i dalje najveći kandidat da nastavi posao. "On ima mnogo prednosti, jer zna kako sve izgleda unutra i kako igrači dišu. Kada bi došao novi selektor, on to ne bi mogao odmah da vidi", dodao je Karadžić.

On je nije želio da pominje nijedno drugo ime kandidata, osim, naravno, Antićevo.

Novinari su insitirali da čuju o kojim kandidatima je riječ, ali je Karadžić to odbio. "Dovodite nas u situaciju da postanemo robovi svoje riječi. Molim vas, pustite nas da sagledamo situaciju sa svih apsekata. Bez obzira na sva dešavanja pokušaćemo da za dve nedjelje napravimo istu atmosferu kakva je vladala pred Mundijal".

O pregovorima koje je imao sa Antićem, Karadžić je rekao da su protekli u opuštenoj atmosferi, ali i da nisu dali rezultat.

"U utorak smo tri, četiri sata sjedili u 'Hajatu' na ručku i svo vrijeme smo pričali o fudbalskim temama u opuštenoj atmosferi kako dolikuje. Nismo postigli dogovor o nastavku saradnje, iako je načinjen mali boljitak. Jesmo napravili korak dalje, ali smo daleko od dogovora. Šta će se desiti narednih sati ili dana, to ne znam. Mi smo otvoreni za razgovor, a lopta je sada u Antićevom dvorištu. Mi mu pružamo ruku, pa i ako on bude selektor u budućnosti ima dovoljno iskustva da otkloni greške", rekao je Karadžić.

Na pitanje da li je veći kamen spoticanja u pregovorima bila Antićeva plata ili izbor pomoćnika za četiri utakmice u kvalifikacijama za EP, Karadžić je odgovorio: "Antić ne vidi problem oko vođenja utakmice, kooptirao bi se jedan stručnjak što bi bilo rješenje koje nije najbolje, ali bolje od toga ne može".

Karadžić je dodao i da je riječ o dvojici kandidata i da nije problem ko će biti izabran, jer će ti stručnjaci i dalje biti potrebni srpskom fudbalu, možda i za vođenje mlade reprezentacije poslije ostavke Ratomira Dujkovića.

"Što se tiče primanja, mi insistiramo da ona zavise od rezultata. Kada sam nedavno rekao da nema problema oko novca tako sam i mislio, ali pare treba da se zarade. Ubuduće će plate biti tržišne, ali će stimulacije biti dobre", naglasio je Karadžić.

On je odlučno demantovao medijske tvrdnje da između njega i Antića postoji sukob, dodajući da ponekad postoje smetnje na vezama po nekim pitanjima, ali ne i sukob.

"Nama nisu isti interesi. Problem je nastao zbog neuspjeha na Svjetskom prvenstvu. Ko nas je vratio sa Mundijala? Gana i Australija. Izgubili smo i od Grčke i od Novog Zelanda. Nijedna od tih reprezentacija nije bolja od nas i zato nemojmo da mijenjamo teze", poručio je predsjednik FSS.

Prvi čovjek srpskog fudbala rekao je da su za njega važne samo dve stvari - finansijska stabilnost saveza i ekipa sastavljena najboljih evropskih čak i svjetskih igrača.

"Između FSS i ekipe stoji selektor i svako od mogućih rješenja ima svoje prednosti i nedostatke, ali sam siguran da će FSS izabrati najkvalitetnijeg mogućeg selektora u ovom trenutku", rekao je Karadžić.

Među ministrima koji su posjetili teren na kojem se gradi nova kuća srpskog fudbala bio je i ministar policije Ivica Dačić, koji je o aktuelnom trenutku u FSS izjavio: "Neću se miješati u izbor selektora, jer je to u nadležnosti organa FSS".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC