• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Ma, može i 5:4!

U Partizanu naoštreni za dvomeč sa Anderlehtom i puni želje da se i tokom pozne jeseni trese "mušema" LŠ u Humskoj.

 PARTIZAN: Ma, može i 5:4! Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana su na korak, tačnije dva od istorijske reprize. Prije sedam godina, crno-bijeli su ušli u evropsku elitu, sada imaju lijepu priliku da to ponove, a protivnik nije bauk.

Pred start nove sezone, od čelnih ljudi kluba iz Humske Liga šampiona gotovo da nije ni pominjana. Pred igrače nije stavljan taj imperativ kao pred sezonu ranije, ali sad kad se došlo do praga najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja glupo je ne probati, zar ne? Pogotovo što je Anderleht oslabljen...

"Mi ne moramo da pobijedimo i nemamo obavezu od strane kluba da pobijedimo. Ali, mi moramo da vjerujemo da moženo da pobijedimo. Dok tako budemo razmišljali onda možemo do uspjeha", poručio je trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević pred meč u srijedu.

Da li od Lige šampiona treba veća motivacija? Stanojević se slaže da ne treba. "Pun stadion i LŠ je sasvim dovoljno. Navijači će nas bodiriti 90 minuta, a mi ćemo se potruditi da imaju razloga za radost i da i u drugoj utakmici pokažemo koliko možemo".

"Priželjkujemo da obje utakmice odigramo takmičarski, tako se pripremamo. To je najvažnije, da odigramo mirno, hladne glave i da igramo na rezultat, jer nas samo rezultat vodi dalje. Očekuju nas drugačije utakmice nego protiv Pjunika, Helsinkija ili Inđije...Treba da se prilagodimo cilju, a to je ulazak u Ligu šampiona", dodao je Stanojević.

I dalje je otvoreno pitanje da li će Portugalac Moreira igrati protiv Anderlehta. On se kune da je povreda u pitanju, ali u ljekarskom osoblju kluba iz Humske imaju drugačiji stav. U medijima se špekuliše i da Potugalac traži obećani novac i da je to razlog što ga nema na terenu.

"Sa Moreirom otvoreno do kraja. Vidjećemo u kakvom je stanju. Samo ako je sto odsto spreman i psihički i fizički može da igra", kaže Stanojević.

Mladi trener, koji je dobio poverenje uprave i za sada ga potpuno opravdava, nije sujetan o čemu svjedoči i ova izjava:

"Volim da se posavjetujem, sa svima sam razgovarao, pa i Lotarom Matuesom, interesovalo me je na koji je način on razmišljao. Ne bih se poredio sa njim, ali bih želio da bude ista energija kao te 2003. godine", poručio je trener crno-bijelih.

Stanojeviću odgovara svaka pobjeda, pa čak i 5:4, kako je rekao.

"Svaka pobjeda je povoljna, svaki aktivan rezultat je povoljan, a to znači da ste u igri i na drugoj utakmici. Jedini smo klub iz bivše Jugoslavije koji igra plej-of Lige šampiona i moramo da vjerujemo da možemo da prođemo. Idemo da prođemo i da pobedimo. Anderleht je favorit i tu nema priče, ali pun stadion i Beograd su na našoj strani", optimista je Stanojević.

Jedan od najiskusnijih igrača Mladen Krstajić kaže da očekuje spektakl u srijedu, jer Partizan to zaslužuje.

"Red je da sada pokušamo da napravimo nešto više u Evropi, čiji smo stalni učesnici posljednjih godina, ali u Ligi Evrope. Mi smo već sada obezijbedili LE, odnosno još šest utakmica u Evropi, ali sada se nadamo i Ligi šampiona bez obzira na to što je Anderleht Favorit. Navijači Partizana i Partizan kao klub to zaslužuju. Ovde smo najjača ekipa i iz godine u godinu rastemo", kaže Krstajić.

On je istakao da će biti ključno da sa još nekolicinom starijih igrača preuzmu sav pritisak na sebe, kako bi rasteretili mlađe, da ne osjete pritisak i pokažu koliko vrijede.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC