• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (plej-of): Totenhem izbjegao debakl

Vicešampion Švajcarske brzo poveo sa 3:0 protiv skupocjenog engleskog tima, na kraju slavio sa 3:2. Slovački prvak Žilina nadomak elite.

 LŠ (plej-of): Totenhem izbjegao debakl Izvor: MONDO

Ako su mjerilo rejting dva kluba i imena njihovih fudbalera, Totenhem je neočekivano izgubio od Jang Bojsa.

Prema onom što je prikazano na terenu stadiona Švajcarska u Bernu, tim Harija Rednapa se vraća u London sa sjajnih 2:3, tako da će mu za plasman u Ligu šampiona biti dovoljna i minimalna pobjeda.

Veliki posao u prvom meču odradila je Žilina, koja je usred Praga pobijedila Spartu rezultatom 2:0. Tim koji je na startu kvalifikacija izgubio na Malti od Birkirkare, tako će od septembra vjerovatno igrati protiv Mančester junajteda, Barselone, Čelsija i drugih...

Kijevski Dinamo na svom stadionu nije stekao prednost nad Ajaksom (1:1). Miralem Sulejmani igrao je posljednjih pola sata za goste, dok Miloša Ninkovića nije bilo ni na klupi Dinama.

Rozenborg je vodio 2:0 protiv Kopenhagena, pogocima vremešnog Stefena Iversena i Henriksena, ali je uzvratio "matorac" danskog tima Jesper Gronkjer, zlata vrijednim golom u finišu utakmice - 2:1.

Zenit je u poslijepodnevnom terminu kod kuće došao do "minimalca" protiv Oksera.

Vratimo se Totenhemu i Rednapu...

Iskusni menadžer je poslije kraha reprezentacije Engleske na Mundijalu bio među najglasnijim kritičarima Fabija Kapela. Kako je postavio igru i kako je djelovala njegova ekipa, bilo bi dobro po Engleze da Rednapa drže podalje od klupe nacionalnog tima!

Domaćin je već u drugom minutu, preko Bosanca Senada Lulića, uzdrmao stativu Gomešovog gola. Isti igrač je dva minuta kasnije doveo Jang Bojse u vođstvo, mada mu je lopta dosta srećno došla na nogu poslije šuta Dubaija.

Do vođstva od 3:0 su Švajcarci stigli akcijama iz škole fudbala, lekcija "Kako se kažnjavaju odbrane sa sporim, nezaštićenim štoperima". Smiješni su ispali Douson, pa Basong, a strijelci bili Bjenveni i Hohštraser.

Totenhem je igrao sa dvojicom napadača, Modrićem i Dos Santosom kao ofanzivnim veznim, pa i napadački orijentisanim Bejlom na lijevom krilu. Zadnjeg veznog izigravao je Palasios, ali bez uspjeha.

Rednap je već u 36. minutu morao da uvede drugog centralnog "vezistu" Toma Hadlstona, poslije čega je njegov tim pronašao ravnotežu i u 42. minutu golom Basonga glavom poslije kornera popravio očajnu poziciju.

Drugi dio protekao je u jalovoj inicijativi "pijevaca" i opasnim kontranapadima Jang Bojsa, od kojih je najopasnije propustio da iskoristi Šnojli. Kazna je uslijedila sedam minuta prije kraja, kada je Roman Pavljučenko iskosa sa 15 metara pogodio same rašlje Marka Velflija - 3:2!

Po mnogo čemu je ova utakmica podsjećala na duel Partizana i Fenerbahčea iz 2008. Švajcarci su, za razliku od crno-bijelih, ipak stekli kakvu-takvu prednost pred revanš. Podsjetimo da su oni u prethodnoj rundi eliminisali upravo Fenerbahče, pobijedivši ga u Istanbulu sa 1:0.

STAZA PRVAKA

TRONDHAJM: Rozenborg - Kopenhagen 2:1 (1:0)
/Iversen 23, Henriksen 57 - Gronkjer 84/

PRAG: Sparta - Žilina 0:2 (0:0)
/Sesaj 51, Oravec 73/

Sreda (20.45):

BEOGRAD: Partizan - Andeleht

SALCBURG: Red Bul - Hapoel Tel Aviv

BAZEL: Bazel - Šerif

STAZA PRATILACA

BERN: Jang bojs - Totenhem 3:2 (3:1)
/Lulić 4, Bjenveni 13, Hohštraser 28 - Basong 42, Pavljučenko 83/

KIJEV: Dinamo - Ajaks 1:1 (0:0)
/Gusev 66 - Fertongen 57/

SANKT PETERBURG: Zenit - Okser 1:0 (1:0)
/Keržakov 3/

Sreda (20.45):

BRAGA: Braga - Sevilja

BREMEN: Verder - Sampdorija

Revanši su na rasporedu 24. i 25. avgusta.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC