• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adžić: Ako bude regularno - bićemo prvi!

Sportski direktor Crvene zvezde izrazio je spremnost da podnese ostavku, a uz to najavio osvajanje oba domaća trofeja.

 Adžić: Ako bude regularno - bićemo prvi! Izvor: MONDO

Ivan Adžić rekao je u intervjuu listu "Politika" da može da se "skloni" sa funkcije, ako postane opterećenje projektu, na čijem čelu se nalazi predsjednik kluba Vladan Lukić.

"Za sportskog direktora me je izabrao Upravni odbor. Spreman sam u svakom trenutku da razgovaram sa njima i podnesem ostavku", rekao je za Adžić, protiv kojeg su navijači skandirali na gostovanju u Smederevu.

"Vjerujem da ćemo ove godine uzeti titulu, to je cilj koji sam sebi odredio. Ja sam dio tima Vladana Lukića i ako postanem opterećenje tom projektu, spreman sam uvek da se sklonim. Imam razumijevanja za stav navijača, koji prate klub i imaju pravo da taj stav iznesu", dodao je on.

Adžić tvrdi da Zvezda ima "najbolji tim, navijače i organizaciju" u Srbiji.

"Zvezda će sigurno osvojiti 'duplu krunu' ove sezone, ukoliko prvenstvo bude regularno. Kada govorim o regularnosti prvenstva, neću da pričam o pojedincima kakav je sudija Jovanetić. Moraćemo da odigramo 30 jakih utakmica, a mislim da će neki naši rivali igrati desetak rekreativnih. Nažalost, to je situacija koju smo zatekli i borićemo se i protiv toga".

Za gubitak titule optužio je i neimenovanog "bivšeg zvezdaša".

"Titula je počela da nam izmiče u Čačku. Tri dana ranije desio se onaj incident sa pucnjavom na sjevernoj tribini, zbog čega smo kažnjeni do kraja prvenstva. Derbi na stadionu Partizana je bio samo egzekucija, u kojoj je sudija Jovanetić bio u glavnoj ulozi. Znamo i ko je sa njim razgovarao, odnosno koja je 'užička veza' radila. Doskora nisam mogao da vjerujem da će bivši zvezdaš da radi protiv svog kluba, ali i to je moguće".

O Lukiću - sve najbolje.

"Prije samo godinu dana Zvezda je bila pred bankrotom. Kada je Lukić izabran rekao je - stabilizacija prve godine, jedan trofej druge, a treće godine titula i Evropa. Lukiću bi trebalo čestitati što je spasao Zvezdu od propasti".

"Kada mi neko priđe i počne da priča svašta, ja ga samo pitam: da li si se učlanio u Zvezdu? Ako nisi spreman da daš deset evra godišnje za svoj klub, ako ne dolaziš na utakmice i ne kupuješ kartu - ne pričaj mi ništa".

Adžić je za "Politiku" izjavio da je u klubu zatekao još goru situaciju na sportskom, nego što je bila na finansijskom planu.

"Imali smo basnoslovno skup tim, čija je vrijednost prema ugovorima iznosila skoro sedam miliona evra, a koji je bio sramotno treći u prvenstvu i ispao u polufinalu Kupa od Sevojna. Imali smo igrače sa nevjerovatnim ugovorima za naše prilike, od 400 do 600 hiljada evra godišnje. Danas naš tim vrijedi oko milion i po evra. Toliko je odredila uprava da tim može da košta, kako bi Zvezda uspješno vraćala dugove. Prošlogodišnji je vrijedeo 1,4 miliona evra, a osvojili smo Kup i oteta nam je titula nekoliko kola prije kraja".

Operativac crveno-bijelih otkrio je i na koji način je Zvezda planirala da dovede Dragana Mrđu.

"Dali smo Vojvodini zvaničnu ponudu, koja je za oko 20 odsto bila bolja od Partizanove. Zvezda nije imala para, ali ja sam postigao dogovor sa jednim njemačkim klubom da nam pozajmi novac, da kupimo Mrđu, koji bi odigrao jednu-dvije sezone u Zvezdi i potom otišao u Bundesligu. Ali, on i Vojvodina su prihvatili ponudu Siona".

Prema njegovim riječima, Zvezda još ne može da plaća visoka obeštećenja za igrače sa strane, pošto "vjerovali ili ne, mi danas plaćamo zaostale plate Barkosu, Salasu, Kleu, Lukasu, Bronovickom, Šišiću, Zemanu, Janevskom i još desetinama drugih igrača i trenera".

"Dakle, zarada od transfera ide na vraćanje dugova, a ne na nova pojačanja. Kao slobodni igrači došli su Koroman, Tošić i Binić. Milovanović je pozajmljen, platili smo obeštećenje koje zaista nije veliko za Kaluđerovića. Zainteresovani smo za štopera Mihajlovića iz Jagodine, kao i za još jednog igrača".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC