• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Partizan mogao i bolje da prođe

Anderleht vodio 1:0, Partizan preokrenuo za deset minuta, ali je potom primio šok gol. Revanš 24. avgusta.

 LŠ: Partizan mogao i bolje da prođe Izvor: MONDO

Prije sedam godina Partizan je ušao u Ligu šampiona, iako je prvi meč od Njukasla u Beogradu izgubio 0:1. U srijedu uveče je protiv Anderlehta rezultatski bolje prošao - 2:2, ali nema sumnje da će u revanšu 24. avgusta morati da prolije mnogo, mnogo znoja i da pokaže znanje i umješnost da ponovi uspjeh iz 2003. godine.

Bili su to iscrpljujućih 90 minuta prave fudbalske bitke na stadionu u Humskoj ulici.

Poslije tvrdog i ravnopravnog prvog poluvremena, bez izrazitih šansi, u drugih 45 minuta puno uzbuđenja i četiri gola, po dva u oba gola. Rezultat 2:2, koji više zadovoljava goste, koji su prije meča priželjkivali da daju bar jedan gol u Humskoj.

Ipak, navijači Partizana misle drugačije. Aplauzima i porukom: "Idemo dalje" na kraju meča, nagradili su fudbalere za požrtvovanu igru.

Ono što je nesumnjivo ostavilo utisak jeste to što je Partizan primio mnogo glupe ili jeftine golove. Greške koje je napravila odbrana crno-bijelih u ovom meču Evropa ne prašta, pa čak ni ekipa koja ne dolazi iz zemlje koja spada u sam krem evropskog fudbala.

Možda je Partizan, pogotovo u prvom dijelu, igrao i povučenije nego što to ukus njegovih navijača dozvoljava, ali je takva igra ipak dala rezultat. Ivica Iliev je bio prava napast za odbranu Anderlehta, preko njega su išle gotovo sve akcije domaćina, ali je često bio udvajan i nije uspjevao da dođe do daha u pojedinim situacijama.

U drugom dijelu, pogotovo poslije izlaska Moreire (umjesto njega ušao Milan Smiljanić) razigrao se Saša Ilić, dijelio je lopte kao rukom i prava je šteta što nije bilo još tako raspoloženih igrača u crno-bijelom timu.

Ali, igračima Partizana se nema šta zamjeriti na želji i borbenosti. Zato i jesu ispraćeni aplauzom punih tribina.

Anderleht je poveo u 54. minutu. Jan Lesjak je odlično centrirao sa lijeve strane, a Žije je u punom trku neometan sa šest metara glavom savladao nemoćnog Radišu Ilića.

Samo tri minuta kasnije 1:1. Saša Ilić je sjajno pronašao Klea, koji je ušao u šesnaesterac i umješno lobovao Protoa.

U 65. minutu Iliev je po ko zna koji put prošao po lijevoj strani, ubacio u srce šesnaesterca, a Lesjak u namjeri da je izbaci pre Klea zakucao u sopstvenu mrežu.

Samo minut kasnije Anderleht je izjednačio poslije greške golmana Ilića. Busufa je izveo slobodan udarac, loptu je glavom izbio Krstajić, ali u visinu, Ilić je bio neodlučan, umjesto da proba da je boksuje, pustio je Kanua da je zahvati, ona je došla do samog Rolanda Juhasa koji je lako smješta u mrežu.

Do kraja meča, Partizan je imao još dva dobra pokušaja. Najprije je u 79. minutu Radosav Petrović uputio bombu sa ivice šesnaeterca, ali je Proto bio na mjestu. Samo minut kasnije odlična akcija crno-bijelih, koju je sjajnim solo prodorom završio Saša Ilić. Ipak, šutirao je po zemlji i golman Anderlehta je uspio da odbrani udarac.

Anderleht je pokazao da je vrlo uigrana i kompaktna ekipa, koja umije da odigra na rezultat i kazni i najmanju grešku i pad koncetracije protivnika. Opasni su svi, što su pokazali i strelci - Žije i Juhas koji su odbrambeni fudbaleri.

Partizan čeka ozbiljan, rudarski posao u Briselu...

STANOJEVIĆ: IDEMO U BELGIJU NA POBJEDU

"Anderleht je fizički dominantnija ekipa, u nekim delovima je to bilo i presudno. Ja sam zadovoljan, mislim da smo igrali atraktivno i takmičarski, priželjkivali smo pobjedu. Idemo u Belgiju ne samo da bismo tamo otišli, imamo aktivan rezultat", rekao je poslije meča trener Partizana Aleksandar Stanojević.

STADION PARTIZANA
gledalaca: 24.605

sudija: Klaus Bo Larsen (Danska)

Strelci: Kleo (58) i Lesjak (65, autogol) za Partizan, Žije (54) i Juhas (66) za Anderleht.

PARTIZAN: Radiša Ilić, Ivan Stevanović, Aleksandar Lazevski, Marko Jovanović, Mladen Krstajić, Radosav Petrović, Moreira (od 52. minuta Milan Smiljanić), Nemanja Tomić (od 74. minuta), Saša Ilić, Kleo, Ivica Iliev (od 85. minuta Miloš Bogunović).

ANDERLEHT:
Proto, Mazuh, Juhas, Dešaht, Žije, Lesjak, Polak (od 90. minuta Badibanga), Suarez, Busufa (od 84. minuta Mareček), Lukaku (od 61. minuta Kanu), Kujate.

žuti kartoni: Žije, Kujate

REZULTATI OSTALIH MEČEVA:

Braga - Sevilja 1:0 (0:0)
Salcburg - Hapoel Tel Aviv 2:3) (1:2
Verder - Sampdorija 3:1 (0:0)
Bazel - Šerif 1:0 (0:0)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC