• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajevac: Blizu sam ostanka u Gani

Milovan Rajevac sve bliži ostanku na selektorskoj klupi Gane, a i igrači bi željeli da i dalje sarađuju sa njim.

 Rajevac: Blizu sam ostanka u Gani Izvor: MONDO

Milovan Rajevac želi da nastavi tamo gdje je započeo. Sa Ganom je uspio da se plasira u četvrtfinale Mundijala, malo mu je nedostajalo da napravi istorijski uspjeh, bar što se tiče afričkih repezentacija i da uđe među četiri najbolje ekipe na svijetu.

On je za sajt FIFA izjavio da je veoma blizu potpisivanja novog ugovora sa Fudbalskim savezom Gane.

"Počeli smo pregovore i uvjeren sam da ćemo uskoro postići dogovor. Rekao sam čelnicima FS Gane da želim da nastavim da radim sa ovim igračima i naredne četiri godine, do Mundijala 2014. godine u Brazilu. Uživao sam od dana kada sam preuzeo selekciju Gane, dopao mi se taj izazov, to je za mene veliko iskustvo. Uvjeren sam da ćemo se oko svega dogovoriti", rekao je Rajevac.

Srpskog stručnjaka očigledno nije deprimirao nesrećan ishod meča četvrtfinala Svjetskog prvenstva između Gane i Urugvaja. Da je Asamoa Gijan pogodio penal u posljednjem minutu drugog produžetka, "Crne zvezde" bi ušle u istoriju afričkog fudbala. Bio bi to najveći uspjeh jedne reprezentacije sa "Crnog kontinenta".

"Mundijal je pokazao ostatku svijeta da je Afrika zapravo odlično mjesto za rad i vjerujem da je kod mnogih, prije svega Evropljana, razbio predrasude. Uvjeren sam da će sve više ljudi govoriti: 'Da, baš volim da radim ovde'", smatra Rajevac.

Dobrim vođenjem Gane stekao je popularnost u toj zemlji, ali i respekt među igračima.

Tako Asamoa Gijan za njega ima samo lijepe riječi. "Sa njim je sjajno raditi i treba da budemo srećni što ga imamo. Kad ne treniramo, umije da se opusti i da se šalimo, ali kad treba da se radi traži ozbiljnost i predanost. Ne bih želio da se miješam u to da li će ostati, to je stvar između njega i Saveza, ali mogu da kažem u ime igrača da bismo voleli da još bude sa nama", kaže Gijan.

Prema tvrdnjama medija u Gani, Rajevac će prema novom ugovoru mjesečno dobijati 66.000 dolara.

Već za desetak dana Ganu očekuju novi izazovi, u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, koji će 2012. godine biti održan u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji. Gana je u grpi sa Kongom, Sudanom i Svazilendom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC