• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor je Antić!

Kao što je MONDO najavio, Fudbalski savez Srbije i dosadašnji selektor "orlova" postigli dogovor. Radomir Antić ostaje selektor.

 Selektor je Antić! Izvor: MONDO

"Sapunica" je završena. U stilu prave "španske serije" konačno je gotova priča oko toga ko će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo voditi fudbalsku reprezentaciju Srbije. Na kraju - komandant "olova" i u ovim kvalifikacijama biće Radomir Antić, saopštio je novinarima predsjednik FSS Tomislav Karadžić posle sastanka Izvršnog odbora.

"Ovog trenutka nismo imali boljeg kandidata, uz napomenu da je zbog rezultata u prethodnom periodu i poznavanja tima dobio prednost u odnosu na ostale koji su konkurisali za tu poziciju", počeo je Karadžić svoje izlaganje.

"To nije najbolje rješenje, jer ne može da vodi nacionalni tim na četiri meča, ali ne mislimo da bi neko drugi, koji ne poznaje situaciju bio bolje rješenje", nastavio je predsjednik FSS i dodao: "Antić je trenutno najbolji"!

Karadžić je više puta naglasio da Antić sada ima maksimalnu podršku cijelog Saveza i da mu sudbina ne zavisi od toga šta bude uradio u kvalifikacijama.

"Antić je dobio podršku za ceo mandat. Neuspjeh na nekoj od narednih utakmica ili neuspjeh u kvalifikacijama uopšte, je neuspjeh svih nas. Ne želimo da stvorinmo situaciju kao da je neko na strelištu, da je prst na obaraču i da se sada čeka žrtva. Ko kaže da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo. Nije dobro da se pravi presija niti prema selektoru, niti prema predsjedniku", rekao je Karadžiič.

IO FSS ipak je na neki način kaznio Antića za neuspeh na Mundijalu, a to se prije svega odnosi na finansije.

Karadžić je saopštio da je Antiću plata smanjena za pola, ne ulazivši u cifre, ali je ostalo nejasno da li je selektor pristao na to. Karadžić je doduše rekao da je odluka IO rezultat mnogih razgovora koje su čelnici FSS imali sa Antićem i njegovim saradnicima.

Međutim, predsjednik FSS se sa Antićem posljednjim put čuo u srijedu popodne kada ga je pozvao da zajedno idu na utakmicu Partizan - Anderleht. Antić mu je rekao da ne može jer je trenutno na Zlatiboru, ali da će biti prilike da se sretnu narednih dana.

Sudeći prema izjavi Karadžića "spuštena je lopta" na relaciji Savez-Antić i sve teške riječi, optužbe i pominjanja kvislinga, sada bi trebalo da budu prošlost.

"Atmosfera koju smo imali pred Mundijal sada je malo pokvarena, ali ne mislim da je napravljena velika šteta. Nadam se da će biti više osmijeha na licima i da ćete češće viđati zajedno mene i Antića i članove IO sa selektorom. Smetnje na vezama koje su postojale, proisticale su iz pitanja koje smo sada riješili".

"Perije je prosuto, čaša je slomljena, ali moramo sada da čistimo sve što nas je prljalo u poslednje vrijeme. Arogantnost, netolerancija i tvrdoglavost više ne smiju da stanuju u Savezu. Moramo da se okrenemo budućnosti i boljitku srpskog fudbala", slikovit je bio predsjednik FSS.

Karadžić nije želio da otkriva imena drugih kanidata za selektora, rekavši da to sada ne bi bilo produktivno i korektno, ali i da ti stručnjaci i neki drugi mlađi, ulaze u bazu iz koje će se narednih godina crpeti ljudi koji će biti na značajnim funkcijama.

"Bilo je mnogo razgovora pogotovo kada smo vidjeli da pregovori sa Antićem idu teško. Bili smo spremi za situaciju ako Antić ne ostane. Imali smo korektnih kandidata, imali smo čak i spremnog selektora i njegov tim, ali svima smo rekli da dolaze u obzir samo ako Antiće ne ostane selektor. To su fini ljudi, razumeli su. Ostali smo s njima u prijteljskim odnosima", dodao je on.

Što se tiče problema oko vođenja reprezentacije u naredne četiri utakmice, srpska fudbalska vlada je odlučila da svu odgovornost prebaci na Antića i da on nađe adekvatno rješenje.

"Nećemo uticati na ime tog čovjeka koji treba da pomogne jer je to osjetljivo pitanje. Antić nam je rekao da oko toga neće biti problema i da ima način na koji će to da izvede. Na njemu je odgovornost", zaključio je Karadžić.

Da li je uopšte moguće opisati šta se sve dešavalo od završetka Mundijala do danas? Teško! Ni epilog nije mogao da se nasluti. Do prije samo dva dana činilo se da je dogovor između prvog čovjeka Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i Antića nemoguć.

Uveliko se pričalo o novom selektoru. Spominjala su se razna imena, a proteklih dana najozbiljniji kandidat za nasljednika Antića bio je Vladimir Petrović.

Međutim, Pižon će morati da sačeka drugu priliku. Do preokreta je na kraju, ipak, došlo.
Najveći problem predstavljao je previsok ugovor koji je imao srpski selektor (oko 100 hiljada evra mjesečno). Kompromisno rješenje je nađeno.

(P. Vujić, MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC