• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Cilj je Liga šampiona

Trener Partizana Aleksandar Stanojević dan poslije utakmice sa Anderlehtom otvoreno sa novinarima analizirao duel sa Belgijancima.

 Stanojević: Cilj je Liga šampiona Izvor: MONDO

Partizan je u srijedu poslije dužeg vremena napunio stadion u Humskoj. Ni velika podrška koju su crno-bijeli imali u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Anderlehta nije pomogla da "parni valjak" na revanš u Brisel otputuje sa barem golom prednosti.

Ipak, rezultat 2:2 ostavlja nadu da Partizan baš kao i prije sedam godina može do Lige šampiona.

Dan poslije iscrpljujućeg duela trener Aleksandra Stanojević analizira duel sa Belgijancima.

"Drago mi je da je bio pun stadion i da smo se u jednoj fantastičnoj atmosferi odužili navijačima na najbolji način, a to je igrom u drugom poluvremenu kada smo uz njihovu podršku stvarali šanse", počeo je strateg srpskog šampiona.

"Zadovoljstvo mi je bilo kada sam poslije utakmice kod igrača u svlačionici vidio tugu. To znači da su izgarali, da su željeli pobjedu. Daleko od toga da smo mi sa 2:2 zadovoljni. Bez obzira na priče, nama je cilj da uđemo u Ligu šampiona", poručio je mladi stručnjak.
On je ponovio da je ključni momenat bio drugi gol koji je Partizan primio. Crno-bijeli će u Briselu morati da igraju na pobjedu.

"Mi smo i prvu utakmicu morali da dobijemo. Ljudi su me pitali zašto protiv Anderlehta nismo krenuli otvorenije i sa više rizika. Ovo je plej-of i utakmice gdje svaki gol može da odluči. Mi smo morali da uđemo obazrivo, pogotovo jer je protivnik igrao na jedan drugačiji način sa trojicom pozadi. To nismo očekivali. Morali smo da vidimo gdje možemo da prođemo i gdje oni nama mogu da stvore problem", objasnio je on.

Stanojević je primjetio da je i Anderleht rizik u prvoj utakmici sveo na minimum, što se najbolje vidjelo na početku svake njihove akcije. Međutim, trener Partizana rekao je i da je meč mogao da pođe u potpuno drugom smjeru, negativnom po Partizan.

"U revanšu takođe ne bi trebalo da se zalećemo. Imamo aktivan rezultat. Iako će biti mnogo teže nego u Beogradu mi moramo da pobjedimo. Vjerujem u ovaj tim Partizana i plasman u Ligu šampiona", jasan je Stanojević, koji je istakao da tako razmišlja prije svega zbog drugog poluvremena u kojem su crno-bijeli igrali bolje i konkretnije od Belgijanaca.

"Kako ćemo igrati u Briselu odlučićemo narednih dana kada napravimo stručnu analizu prve utakmice. Sigurno je da ćemo morati da igramo sa više rizika jer prilika više nemamo. "Anderleht je fizički mnogo dominantnija ekipa od nas, u svakom smislu te riječi. Protiv takve ekipe jednostavno je nemoguće držati jak ritam, kao što je bio u drugom poluvremenu. Mi moramo da budemo mudri, da idemo na pobjedu, ali da ne srljamo. Moramo da iskoristimo naše prednosti."

Navijači su znali su da nagrade trud i želju fudbalera Partizana. Aplauz je dobio i Stanojević.

"Da bi te Jug nagradio ovacijama i ti njemu otpozdravio, moraš baš da zaslužiš. Iskren da budem, nisam obratio pažnju na to da sam dobio aplauz na kraju. Bitno mi je kada sam čuo 'Hoćemo pobjedu'. To znači da vjeruju u nas", nastavio je Stanojević.

"Meni je vrlo važno da su navijači prepoznali da Partizan ima svoj način igre. U Briselu bi trebalo da imamo strategiju. Nije to utakmica gdje moramo da krenemo srcem, bez glave... Već da je streteški i taktički maksimalno pripremimo. Da svakog trenutka znamo šta hoćemo, da znamo kako da se branimo i napadamo. Možemo mi da izađemo sa četiri ili sedam napadača i da ne pređemo centar. Naravno, da će i Anderleht pred svojim navijačima promijeniti način igre, ali vjerujem da ćemo naći odgovor.

Stanojević očekuje da Anderleht i pored povoljnog rezultata napadne u Briselu.

"Mislim da neće igrati na 'nulu' jer oni imaju dosta ofanzivnih igrača i to nije njihov stil. Siguran sam da će oni igrati otvoreno, ali ne vjerujem da će nas potcijeniti. Imaju odlične bočne lopte i upravo iz jedne takve su postigli gol. Oni mogu veoma brzo i lako da se transformišu, baš onako kako se igra u Evropi."

Upravo takav model Stanojević želi u svom Partizanu.

"Znam šta je potrebno crno-bijelima. Ja samo rekao da ću za dvije godine stvoriti evropski Partizan."

NISU SVI ZADOVOLJILI

On je takođe rekao i da nisu svi zadovoljili protiv Anderlehta.

"Biće promjena, vidjećemo kojih. Siguran sam da ću to znati kada pogledam snimak."

Prvo se osvrnuo na partiju Radiše Ilića.

"Poslije konsultacije sa trenerom golmana Goranom Pandurovićem došli smo do zaključka da je mogao mnogo bolje da reaguje. Napominjem da nikada nećmo napadati pojedinca. Ne sjećam se da je neko hvalio Ilića kada je u Beogradu protiv Pjunika skinuo zicer pri rezultatu 1:1. Greške golmana i odbrambenih igrača su lako uočljive. Međutim, nekada su neoprostive. Normalno je da će svako snositi posljedice za svoje postupke."

Zatim je na tapet došao i Moreira...

"Ima igrača koji nisu zadovoljili. Prvenstveno mislim na Moreiru. Ali, ne mogu da komentarišem igru momka koji dvije nedelje nije trenirao. Evidentno je da je loše odigrao. I da se nije povrijedio, za njega je već bila spremna zamjena. Stranac u Partizanu mora da bude mnogo bolji od domaćih igrača. Ne znam da li je uzrok njegove loše partije bila jaka evropska utakmica ili se nije dovoljno oporavio. Do sada je on pokazivao da je igrač za nas i ne vidim razlog da ne nastavi u istom smjeru."

Stanojević je posebno oštar bio prema mladom Nemanji Tomiću.

"Na nivou nije bio ni Nemanja Tomić. Nezadovoljan sam njegovom partijom, mora dosta konkretniji da bude. Argumentovano ću mu pokazati gdje je grešio. On pored talenta mora da pokaže šta znači nositi igru Partizana. U suprotnom, neće dobro biti po njega", kritički se osvrnuo Stanojević na igru svojih "vezista".

Stanojević je na kraju zaključio da je ambijent u Humskoj bio prelijep i da bi zbog takve publike bez obzira na posljedice uvijek prije pristao na igru u drugom dijelu i rezultat 2:2, nego na prvo poluvrijeme i 0:0.

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC