• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revolucija: Nejmar odbio Čelsi!

Supertalentovani brazilski fudbaler potpisao je novi, petogodišnji ugovor sa Santosom i okončao spekulacije o transferu u Čelsi.

 Revolucija: Nejmar odbio Čelsi! Izvor: MONDO

Engleski klub u poslednjem trenutku je podigao ponudu Santosu na 28 miliona evra, ali je Nejmar u dogovoru sa ocem odlučio da još nije vrijeme za odlazak od kuće.

Osamnaestogodišnji napadač, prema nezvaničnim informacijama, biće plaćen više od milion evra po sezoni, a klauzula za raskid ugovora sa klubom iz Sao Paula sada iznosi 45 miliona evra.

"Bila je ovo teška odluka, ali Bog nam je dao mudrost i moć da shvatimo šta je najbolje za nas. Novac sam po sebi nije dovoljan za sreću", rekao je Nejmar.

Predsjednik Santosa Luis Alvaro pohvalio je igrača zbog "hrabre odluke" i ocijenio da ona predstavlja početak nove ere, u kojoj najbolji brazilski fudbaleri neće već na početku karijera prelaziti u Evropu za veliki novac.

"Evo dokaza da momak od 18 godina može da donese zrelu odluku. Njegov potez imaće veoma veliki uticaj. Više ne prihvatamo ideju da su manje razvijene nacije prepuštene na milost i nemilost bogatim evropskim klubovima", istakao je Alvaro.

On je najavio marketinšku kampanju, koja bi za konačan cilj imala proglašenje Nejmara za najboljeg igrača planete u skorijoj budućnosti. To priznanje FIFA nikada nije dobio igrač koji nastupa van Evrope.

Nejmar je prošlog mjeseca debitovao za reprezentaciju Brazila i postigao gol u pobjedi nad SAD od 2:0. Pomogao je Santosu da osvoji državni šampionat Sao Paula i Kup Brazila.

Klauzula za raskid njegovog prethodnog ugovora iznosila je 35 miliona evra.

Ipak, sam fudbaler je postupio onako kako su priželjkivale brojne poznate ličnosti, među kojima i novi selektor Mano Menezeša, Pele i brazilski ministar sporta Orlando Silva.

(Beta-AP/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC