• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Zaboravimo podjele, idemo dalje!

Selektor srpske reprezentacije u svom stilu poručio da je za nove uspjehe potreban dobar ambijent i zahvalio se narodu na podršci.

 Antić: Zaboravimo podjele, idemo dalje! Izvor: MONDO

Radomir Antić je "preživio" na mjestu selektora srpske fudbalske reprezentacije, ali je poslije burne sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na kojoj mu je produžen mandat ostalo da lebdi u vazduhu nezadovoljstvo pojedinim njegovim postupcima i izjavama.

Ipak, predsjednik FSS Tomislav Karadžić pozvao je na smirivanje strasti, istjerivanje arogancije i netolerancije iz srpske kuće fudbala, a dan poslije sjednice fudbalske vlade u tom apelu i stavu pridružio mu se upravo Antić, koji je istakao da prepoznaje i svoju odgovornost u cijelom galimatijasu koji je nastao poslije Mundijala u Africi.

"Od dolaska na funkciju selektora reprezentacije shvatio sam sopstvenu odgovornu ulogu u srpskom fudbalu kao veoma afirmativnu. Nikada nisam imao ni najmanju dilemu. Iza nas je buran period i svima nama kojima je stalo do reprezentacije Srbije je ujedno i obaveza da ukupnu atmosferu pretvorimo u pozitivan ambijent. Svako od nas treba da bude svjestan sopstvene uloge i status quo nije put kojim treba da nastavimo. Potpuno je jasno da bez kompletno dobrog ambijenta oko nas ne možemo da ostvarimo postavljene ciljeve", rekao je Antić za sajt FSS.

Smrtknuta lica većine članova IO FSS poslije sjednice u "Hajatu", a potom i ostavka jednog od njih - Dušana Savića, pokazuje da je srpskoj fudbalskoj vrhuški bilo potrebno mnogo da "proguta" odluku o nastavku saradnje sa Antićem. Doduše, odlučili su i da mu bitno skrešu platu.

Ali, na nedavnoj prijateljskoj utakmici Srbija - Grčka (0:1) navijači su jednodušno stali iza Antića, dajući mu težinu u pregovorima sa čelnicima FSS.

"Zahvaljujem se narodu na velikoj podršci koju smo imali u proteklom periodu i pozivam sve da ponovo ulože povjerenje u nas, uvjeren da ćemo se odužiti na najbolji način. Ponavljam, do autoriteta se dolazi rezultatima, ali će sadržaj igre i ponašanje igrača u dresu najboljeg nacionalnog tima za mene i dalje ostati prioriteti", poručio je selektor "orlova".

Pred Srbijom je početak kvalifikacionog ciklusa za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine. Na prve četiri utakmice Antić neće moći da sjedi na klupi srpskog tima zbog kazne koju mu je izrekla FIFA. Srbija najprije gostuje Farskim Ostrvima 3. septembra, a četiri dana kasnije ugostiće Sloveniju.

Antić je optimista, bazirajući to na do sada stečenom iskustvu, ali i dvogodišnjem radu sa ekipom koju je selektirao.

"Zajednički smo analizirali urađeno (plasman na SP i učinak na Mundijalu). U naredni ciklus ulazimo sa ogromnim iskustvom, koje će nam puno značiti. Naš model ne trpi improvizaciju bilo kakve vrste i tim putem nastavljamo dalje", rekao je Antić, a potom u jednoj rečenici načeo problem koji se odnosi na njegovo fizičko odsustvo sa klupe u prve četiri utakmice kvalifikacija:

"Do dogovora dolazimo na principu povratne komunikacije, po kojem svaki igrač i član stručnog štaba zna šta mu je činiti tokom utakmica. Takođe, dvije godine zajedničkog rada i formirana homogena grupa svakako predstavljaju naše prednosti uoči novog takmičenja. Kontinuitet i prosjek godina daju nam za pravo da budemo optimisti".

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić u srijedu je saopštio da je Antić rekao da ima način kako da nadomjesti svoje odsustvo sa klupe i da se selektoru u to niko neće miješati, odnosno ni u izbor dodatnog pomoćnika. Ali, na Antiću je, zato i logično, sva odgovornost.

Po onome šta je Antić rekao, možda i neće posegnuti za još jednim novim čovjekom u stručnom štabu, a i postavlja se pitanje zašto bi to činio kad već ima asistente koje je sam birao (Kunovac i Rogić), kao i ostale članove stručnog štaba.

Problem za Srbiju pred start kvalifikacija mogle bi da budu povrede nekoliko standardnih igrača. Prije svega, Aleksandra Kolarova, koji baš i neće po dobrom pamtiti debi za Mančester siti, s obzirom na to da će morati na operaciju.

Raduje to što se Miloš Krasić konačno dogovorio sa Juventusom, kao i odlične igre Zorana Tošića u CSKA, Danka Lazovića u Zenitu i Milana Jovanovića u Liverpulu.

"Suočeni smo sa nekoliko problema u danima pred kvalifikacije. Međutim, ni do sada nijedan problem nismo rješavali suzama, niti smo od njih pravili negativnu atmosferu. Tako će da bude i dalje. Snagom grupe krenućemo ka ostvarenju zajedničkih ciljeva", rekao je selektor, poželivši uspješan oporavak Kolarovu, ali i izrazivši zadovoljstvo dobrim liječenjem Ivice Dragutinovića i Boška Jankovića.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC