• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BIH:Tri derbija za vikend

Predstojećeg vikedna igraće se mečevi četvrtog kola Premijer lige BiH. Mečevi Čelik-Borac, Sloboda-Željezničar i Sarajevo-Zrinjski u prvom planu.

 PREMIJER BIH:Tri derbija za vikend Izvor: MONDO

Borac od 8. maja i utakmice protiv Modriča Maksime (4:0) nije osjetio slast pobjede na domaćem terenu. Poslije "uljara" uslijedio je poraz od Olimpika (0:2), pa remi sa Lozanom (1:1), neuspjeh sa Širokim Brijegom (2:3) i na kraju neriješen ishod sa Veležom (1:1). U međuvremenu slavili su u gostima protiv Drine u Zvorniku (2:0), što daje nadu pred put u Zenicu, jer očigledno banjalučani u posljednje vrijeme bolje rezultate postižu u gostima.
Šef stručnog štaba "crveno-plavih" Vlado Jagodić širi optimizam i ubijeđen je da njegova ekipa može da osvoji "Bilino polje".
"Čelik, kao ni mi, nije ispunio bodovni saldo koji je očekivao pred početak sezone, tako da se nalazimo u istoj poziciji. Zeničani su se pojačali, ali mislim da smo kvalitetniji i da će to presuditi. Moramo da se vratimo poslije neuspjeha u duelu s Veležom, u kojem smo morali da osvojimo tri boda. Očekivao sam da ćemo mirniji ići u Zenicu, ali šta je tu je. Još nismo ekipa koja može da 'gazi' protivnika čitav meč i zato ćemo morati da odigramo pametnije na 'Bilinom polju'", rekao je trener Borca.

Ekipa Čelika Borac dočekuje poslije šokantnog poraza u srijedu protiv Sarajeva (1:0) u odloženom meču prvog kola.
"Borac je jako kvalitetna ekipa u kojoj igra možda i nekoliko najkvalitetnijih pojedinaca u Premijer ligi. Poznajemo dobro način na koji igraju banjalučani, naši skauti su ih dobro izanalizirali i što se tiče tog segmenta, u susret ulazimo dobro spremni. Igrači su još malo pod utiskom poraza od Sarajeva, što je u krajnjem slučaju i sasvim normalno", rekao je trener Čelika Abdulah Ibraković.


Na Tušnju gost Slobode biće aktuelni šampion BiH sarajevski Željezničar.

" Kada vam dolazi prvak BiH koji je odlično otvorio ovu sezonu Premijer lige, onda morate imati određeni respekt prema protivniku. To međutim ne znači da se mi bojimo Željezničara, sigurno je da nas očekuje teška utakmica ali mi želimo nastaviti tamo gdje smo stali protiv Travnika. Uz maksimalno zalaganje na terenu vjerujem da ni rezultat neće izostati i da će tri boda ostati na Tušnju", rekao je trener Slobode Vlatko Glavaš.


Željezničar je poslije dvije uvodne pobjede u ovom šampionatu izgubio u prošlom kolu od Travnika.
" Mi pred svaku utakmicu imamo za cilj pobjedu, tako je i pred gostovanje u Tuzli. Sloboda je neugodna ekipa, prava domaćinska i moraćemo se dobro oznojiti ukoliko želimo ostvariti pozitivan rezultat što bi za nas bilo sve osim poraza", rekao je golman Željezničara Ibrahim Šehić.

Zrinjski u ovom kolu gostuje Sarajevu, nakon što su u prošlom došli do prve ovosezonske pobjede protiv Slavije.
"Utakmice između Sarajeva i nas tradicionalno bivaju zanimljive. Vjeujem da će i ovaj put tako biti. Poznato je da mi ove sezone u prvenstvu imamo vrlo visoke ciljeve i svaki bod donesen sa gostovanja je vrlo važan za nas. Vjerujem da ćemo smoći snage i uz neophodnu dozu sportske sreće neporaženi se vratiti u Mostar" , rekao je fudbaler Zrinjskog Marin Aničić.

Na drugoj strani fudbaleri Sarajeva žele protiv Zrinjskog "ovjeriti" trijumf protiv Čelika.
"Nakon Čelika očekuje nas još jedan zahtjevan protivnik, no uvjeren sam da niti Zrinjski neće zaustaviti našu pobjedničku seriju. Iz kola u kolo igramo sve bolje, tako da vjerujem da ćemo sutra opet obradovati naše navijače", rekao je fudbaler Sarajeva Damir Kojašević


Parovi utakmica četvrtog kola Premijer lige BiH.

Subota 17.00
Leotar-Travnik
Drina-Olimpik
Velež-Rudar Prijedor
Sloboda-Željezničar
Čelik-Borac 20.00
Sarajevo-Zrinjski 21.00
nedelja
Slavija-Budućnost
Široki Brijeg -Zvijezda
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC