• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real nudi "kintu" i Drentea za Bastosa

Na adresu Olimpika iz Liona, tvrdi francuski "L'Equipe" (L'Ekip), stigla je konkretna ponuda iz Madrida.

 Real nudi "kintu" i Drentea za Bastosa Izvor: MONDO

Real želi da za 12 miliona evra i Holanđanina Rojsona Drentea dobije lijevonogog Brazilca Mišela Bastosa.

Drente i Bastos igraju gotovo na istim pozicijama. Mogu da se snađu i na lijevom beku, iako im je primarna pozicija lijevog veznog igrača.

Novi trener Reala Žoze Murinjo od dolaska u Madrid pokušavao je da dovede Ešlija Kola iz Čelsija, ali kada je po ko zna koji put odbijen od strane Romana Abramoviča, morao je da se okrene alternativnim rešenjima, a prvo u nizu je Bastos.

Ovaj igrač "gurao" je prošle sezone Olimpik iz Liona do polufinala Lige šampiona kao lijevo krilo, a potom je sve impresionirao na Svjetskom prvenstvu gdje je u reprezentaciji Brazila bio odličan na poziciji lijevog beka. Olimpik je u osmini finala Lige šampiona za sezonu 2009/10 izbacio upravo Real Madrid, potom je bio bolji od Bordoa, da bi u dvomeču za finale izgubio od Bajerna iz Minhena.

Samo prošle sezone 27-godišnji Brazilac postigao je 15 golova, uz 4 asistencije, na 47 mečeva za Olimpik, u koji je ljeta 2009. stigao iz Lila.

Prije Lila, Bastos je igrao za Figuerense, Gremio, Atletiko Paranense, Ekselzior i Fejenord.

Rojson Riki Drente četiri godine mlađi je od Bastosa, a evropsku javnost impresionirao je na Evropskom prvenstvu za mlade 2007. godine u rodnoj Holandiji, kada je njegova reprezentacija u finalu savladala mlade fudbalere Srbije sa 4:1.

UEFA ga je proglasila najboljim igračem turnira.

Način na koji je Drente igrao na tom prvenstvu odveo ga je pravo u najbolji klub XX vijeka, ali ispostavilo se da je to bio pogrešan potez, jer je za tri sezone "Novi Davids" odigrao svega 60 utakmica za Real, najčešće ulazeći sa klupe. Najmanje je igrao upravo prošle sezone, kada je u 38 kola Primere nastupio svega osam puta i zabilježio jednu asistenciju.

Olimpik Lion naglasio je da se Bastos nalazi u krugu igrača koji nisu na prodaju, ali je i Real Madrid klub, koji uvijek ima adut više u pregovorima i najčešće sam igrač izađe u javnost i kaže: "Hoću da idem!"

To bi mogao da bude slučaj i sa Bastosom koji bi, ukoliko ode na Bernabeu, mogao da igra tek krajem septembra zbog povrede koju trenutno "vuče".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC