• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester siti - klub za izbjegavanje

Stiven Ajrland pun gorčine otkrio neke insajd stvari o stanju u Mančester sitiju.

 Mančester siti - klub za izbjegavanje Izvor: MONDO

Doskorašnji fudbaler Mančester sitija, Irac Stiven Ajrland, koji je prešao u Aston Vilu, kao dio transfera Džejmsa Milnera u suprotnom smjeru, otkrio je kakva atmosfera vlada u ekipi Roberta Manćinija.

Prema Ajrlandu, koji je zbog dolaska Milnera u Mančester siti morao da spakuje kofere i preseli se u Birmingem, rekao je da u Sitiju nema poštovanja i odanosti, da mladi igrači nemaju respekt prema starijima i da im je glavni cilj da "prošetaju" skupocjene satove, kao i da Manćini nema nikakav odnos sa fudbalera.

U razgovoru za "San", Ajrland je rekao i da smatra da je mnogo bolji fudbaler od nekih koji nose dres Sitija.

On je kao 15-godišnjak došao u Siti i za sve ovo vrijeme nije prepoznao da ga u tom klubu poštuju. Štaviše, rekao je da su čelnici "građana" u posljednje tri, četiri sezone pokušavali da ga prodaju po svaku cijenu.

Ovog ljeta bogati mančesterski klub potrošio je više od 130 miliona funti na dovođenje novih igrača, poput Davida Silve, Jaja Turea, Marija Balotelija, Aleksandra Kolarova...

Ajrland smatra da su mogli da uštede novac, jer smatra da je recimo upravo on po kvalitetima zaslužuje da igra, a ne ti igrači koje su kupili.

"Još prije godinu dana pripremao sam se za odlazak iz Sitija. Znao sam da žele da me se riješe. Bio sam tom klubu osam, devet godina, a mnogi koji su došli poslije nisu mi pokazivali poštovanje. Nisam baš neka osoba koja ima puno samopouzdanja, ali iskreno, mislim da imam kvalitet da igram u tom timu. Srećom, Vila je pokazala interesovanje i želim da u novom klubu pokažem šta znam", rekao je Ajrland.

On je poručio Džejmsu Milneru da živi u zabludi ako misli da je "trava zelenija na stadionu Mančester sitija nego u Aston Vili".

"On je vidio da mnogi igrači dolaze u Siti, to mu se činilo privlačnim i atraktivnim i želio je da bude među onima koje nazivamo superzvijezdama i odlazak tamo vidi kao način da učvrsti poziciju u nacionalnom timu. Ali, kada bude vidio pravo stanje stvari biće iznenađen", rekao je Ajrland.

On je bio šokiran potpuno drugačijom atmosferom u Aston Vili, navodeći kao primjer odnos mlađih igrača prema starijima.

"Ovdje su svi mlađi igrači veoma ljubazni. Baš sam iznenađen. U Sitiju nije tako. Dolaze na treninge sa satovima koji koštaju 10.000 funti i ponašaju se kao da iza sebe imaju 200 premijerligaških utakmica", slikovit je bio novi igrač Aston Vile.

Inače, Irac će u nedelju napuniti 24 godine, a proslaviće rođendan na debiju za Aston Vilu protiv Njukasla.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC