• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrabra ponuda prvog čovjeka hrvatskog fudbala

Vlatko Marković izjavio da će da pojede ono što se ne jede ako se dokaže krivica funkcionera funkcionera Dinama u namještanju utakmica.

 Hrabra ponuda prvog čovjeka hrvatskog fudbala Izvor: MONDO

Predsjednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Vlatko Marković dao je prilično hrabru izjavu, stavši potpuno iza funkcionera Dinama Zorana Mamića i sudije Brune Mamića, koje je UEFA ispitivala u vezi sa namještanjem nekih utakmica u Hrvatskoj.

"Uvjeren sam u nevinost Mamića i sudije Marića. Poješću govno ako su krivi!", doslovce je izjavio Marković hrvatskom "Večernjem listu".

Predsjednik HNS je izrazio nezadovoljstvo zbog tretmana koje hrvatski fudbal ima u UEFA i zatražio je hitan sastanak sa predsjednikom evropske kuće fudbala Mišelom Platinijem. Ali, Francuz je trenutno na odmoru...

"Kad se sastanemo, izraziću mu nezadovoljstvo zato što Hrvatska ima drugačiji tretman od ostalih država u okruženju u aferi namještanja utakmica. Hrvatska nije bilo ko i želimo barem tretman kao i ostale članice UEFA", rekao je Marković.

On je nazvao "nenormalnim" to što je HNS poslije medija saznao za dolazak istražitelja UEFA u Zagreb, navodeći to kao još jedan primjer nepoštovanja hrvatskog fudbala u UEFA.

U nedavnom intervjuu za drugi hrvatski list, Marković je optužio medije u toj zemlji da su krivi za "anatemisanje hrvatskog fudbala" u Evropi i svijetu i tvrdi da hrvatski fudbal "nije u raljama kladioničarske mafije".

Povodom istrage pokrenute u Njemačkoj, koja se tiče i zagrebačkog Dinama, hrvatskog šampiona, zbog sumnji da je namjestio finale prošlogodišnjeg kupa protiv Hajduka (3:0), Marković je u intervjuu "Jutarnjem listu" odbacio sva nagađanja o namještanju i iznio tvrdnju da je u Hrvatskoj to u mnogo manjem obimu nego u nekim susjednim zemljama.

"Ne znam kako uopšte tako nešto možete pitati ili pretpostaviti. U odnosu na druge, kod nas je to mlaka voda. I to su za sada samo indicije. Osim toga, sve se to događa u Njemačkoj, a sumnja se na namještanja i u BiH, Sloveniji, Mađarskoj, Austriji, Srbiji, Makedoniji i ne znam gdje sve ne. U tom nizu sumnjivih utakmica Hrvatska je pri dnu. Ne kažem to zato što mislim da bi tako nešto trebalo zanemariti ili prećutati, ali nikako nisam za to da se preuveličava, kao što to rade naši novinari",rekao je tada Marković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC