• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo oštro osudio postupke policije!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Željezničar u saopštenju oštro osudio upotrebu sile nad navijačima sarajevskog kluba u Doboju kod Kaknja.

 FK Željezničar sopštenje o sukobu navijača i policije u Doboju kod Kaknja Izvor: MONDO/Samir Cacan

Plavi sa "Grbavice" su zabilježili prvu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i to na teškom gostovanju protiv Mladosti (0:2).

Izabranici Amara Osima su slomili otpor domaćina pogocima Asima Zeca i Sulejmana Krpića u meču koji je obilježio i sukob "Manijaka" sa policijom zbog kojeg je kasnio početak drugog poluvremena.

Tuča "Manijaka" i policije, kasnio nastavak meča!

"Željezničar je u okviru drugog kola Premijer lige BiH savladao Mladost sa 2:0, a na fer i korektnu utakmicu mrlju je bacio postupak pripadnika MUP-a ZDK koji su na poluvremenu utakmice bespotrebno upotrijebili silu nad našim navijačima. Smatramo da za takav čin nije bilo povoda i apelujemo na nadležne da ispitaju razloge ovakvog postupanja", navedeno je u saopštenju sarajevskog kluba.

Trener Sarajlija Amar Osim je izjavio da su u Doboju kod Kaknja zbog visoke temperature bili izuzetno teški uslovi za igru oba tima.

"Teren jako suh, ali da je bio i natopljen vjerujem da bi bilo prevelikog isparavanja zbog visoke temperature pa bi igračima svejedno bilo teško igrati. Ekipu Mladosti nismo potcijenili i mislim da smo zasluženo slavili. Ostaje žal i za penalom, ali onda smatram da bi pobjeda bila pretjerano visoka. Kada sve sagledamo zasluženo smo slavili i to je u ovom momentu najbitnije. Kratko ćemo da uživamo u novoj pobjedi i prvom mjestu bar trenutno", rekao je Osim.

Strijelac drugog pogotka Sulejman Krpić istakao je da je Željo osvojio veoma važna tri boda.

"Uslovi su bili teški, ali mi smo došli sa namjerom da osvojimo tri boda. Domaćin je ovdje uvijek jak, to smo znali. Trebali smo na vrijeme dati gol i utakmica bi se vjerovatno još ranije otvorila. Ipak, dali smo ga brzo u drugom poluvremenu i na kraju smo osvojili važna tri boda. Sunce i teško vrijeme su nas iscrpili, ali idemo dalje. Nas očekuje teška borba za sam vrh, želimo biti pri vrhu i to je to, zna se kakvi su naši ciljevi", izjavio je kapiten Željezničara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC