• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić: Što bi bilo lijepo da uđemo u LŠ...

Predsjednik Partizana ne želi da stvara pritisak pred revanš meč protiv Anderlehta, ali vjeruje da crno-bijeli imaju kvalitet za ulazak u Ligu šampiona.

 Đurić: Što bi bilo lijepo da uđemo u LŠ... Izvor: MONDO

Predsjednik Partizana Dragan Đurić prošle sezone je obećao Ligu šampiona. To se nije ostvarilo. Pred start nove sezone bio je mnogo umjereniji i Ligu šampiona nije pominjao kao cilj.

Ali, Partizan je došao na korak od ostvarenja velikog cilja. U Briselu, protiv Anderlehta treba "samo" da ne primi gol i da jedan, i eto ga u evropskoj eliti. To je, naravno, lakše reći nego učiniti, ali nije nemoguće. Uostalom, tako nešto uradio je 2003. godine protiv Njukasla, a istorija se, kažu, ponavlja.

U razgovoru za Sport network, Dragan Đurić je ocijenio da klub koji vodi ima veliku šansu da ponovo bude deo Lige šampiona i poručio da vjeruje u ekipu i trenera Aleksandra Stanojevića.

"Igrali smo dobro (u prvoj utakmici - 2:2) portiv kvalitetnog protivnika. Nismo najsrećniji ishodom, jer smo mogli i da pobijedimo, ali da nam je neko prije meča ponudio 2:2 mi bismo ga prihvatili. Ipak, da nismo primili taj drugi gol, bili bismo u lijepoj prednosti. Mislim da ekipa nije pružila maksimum u tom meču, može još bolje. Pokazalo se da možemo daleko, daleko, a u fudbalu je sve moguće. Raduje me što su i igrači i trener puni optimizma", kaže Đurić.

Predsjednik crno-bijelih stao je u odbranu golmana Radiše Ilića koji je loše reagovao kod izjednačujućeg gola Anderlehta.

"Radiša je iskusan golman i dobar čovjek, veliki partizanovac. U fudbalu se greške dešavaju, a one su najvidljivije kad su u pitanju odbrana i golman. Ne volim da se petljam u rad trenera, ali mislim da će Radiša braniti i u Briselu i ako tako bude vjerujem da će dobro uraditi posao", kaže Đurić.

Prvi čovjek Partizana "čuje" zveckanje novca koji se dobija ulaskom u Ligu šampiona, ali ne želi da stvara pritisak na tim, ponavljajući da na startu sezone taj imperativ nije stavljen pred ekipu.

"Ulazak u LŠ odmah donosi 7,1 milion evra. U ovoj nemaštini dobiti toliki novac to zaslužuje veliku pažnju. Osim tog novca, imate priliku da igrate sa velikim klubovima kakvi su Barselona, Real, Inter...a to znači i pune stadione. Uz to značajno podižete vrijednost svog imena, brenda, vrednost igrača, tako da tih sedam miliona lako mogu da se dignu na 12 miliona evra samo ako dobro pristupite organizaciji", kaže Đurić.

On se, ipak, ogradio, rekavši da je i ovo što je ekipa Partizana do sada uradila - a to je siguran ulazak u grupnu fazu Lige Evrope - velika stvar.

"Ulazak u LE vam garantuje oko 3,5 miliona evra, a i u tom takmičenju ima velikih klubova, što opet znači pune stadione...I to je velika stvar, ali, naravno, bilo bi lijepo da uđemo u LŠ", rekao je predsjednik Partizana.

Uvjeren je Đurić da će Partizan ove sezone osvojiti "duplu krunu" u domaćim takmičenjima, jer je, kaže, bez premca.

"Partizan ima svoj cilj - dupla kruna, a mislim da je realno da to uradimo, ako bude sve regularno. Iako ima još dobrih ekipa, koje su se takođe pojačale, Partizan nema premca", poručio je predsjednik Partizana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC