• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Silni Hofenhajm i goleada povratnika

Hofenhajm "razbio" Verder, Sent Pauli i Kajzerslautern pobijedili u gostima, a Hanover kod kuće. Jedino u Menhengladbahu nije bilo pobjednika.

 BUNDES: Silni Hofenhajm i goleada povratnika Izvor: MONDO

Bajern je u petak pobijedio Volfsburg na početku nove sezone Bundeslige, a dan kasnije po tri boda su osvojili Hofenhajm, Hanover, Sent Pauli i Kajzerslautern, dok su Borusija iz Menhengladbaha i Nirnberg podijelili bodove.

Hofenhajm je bio ubjedljiv na "Rajn-Neker Areni" u Sinshajmu protiv velikog rivala iz Bremena - 4:1. Svih pet golova postignuto je u prvom poluvremenu, a prvi su pogodili gosti.

Verder je poveo iz penala već u trećem minutu, strijijelac je bio iskusni Torsten Frings. Međutim, posle tog gola uslijedila je prava kanonada Hofenhajma. Tim Vise je do kraja prvog dijela četiri puta morao da vadi loptu iz svog gola.

Demba Ba je izjednačio u 20. minutu, a vrlo brzo mu se na listi strijelaca priključio i Penil Mlapa. Sudbinu tima Tomasa Šafa zapečatili su internacionalci iz Bosne i Hercegovine - Vedad Ibišević i Sejad Salihović golovima u 41. i 43. minutu.

Sent Pauli se na velika vrata vratio u Bundesligu. Poslije osam godina tavorenja u nižim rangovima tim iz Hamburga pobjedom je započeo sezonu u "najjačem društvu". Sent Pauli je kao gost bio bolji od Frajburga 3:1.

Do 78. minuta nije bilo golova, da bi domaćin uspio da stigne do vođstva preko Papisa Dembe Sisea.

A, onda je uslijedio veliki preokret. Za samo sedam minuta, u periodu od 83. do 90, Sent Pauli je postigao tri gola. Strijelci su bili Fabijan Bol, Ričard Sukuta Pasu i Fin Bartels.

U gornjem dijelu tabele poslije prvog kola biće i Kajzerslautern. Još jedan povratnik u prvu Bundesligu bio je uspješan na gostovanju. I "Crveni đavoli" su poslije preokreta pobijedili Keln - 3:1. "Jarčevi" su vodili preko sat vremena, ali su u finišu razočarali oko 50.000 svojih navijača. Slovenac Milivoje Novaković iskoristio je šansu u 8. minutu. Ipak, to je bilo malo jer su na drugoj strani odlično "radili" Hrvati Srđan Lakić i Ivo Ilićević. Prvi je preokrenuo rezulta (70. i 84. minut), a drugi obezbijedio pobjedu Kajzerslauternu u 88. minutu.

Hanover je slavio protiv Ajntrahta - 2:1. Goste je načeo Konstantin Rojš u 21. minutu. Nije su dugo čekalo na izjednačenje, jer je Benjamin Koler u 28. minutu pogodio za 1:1. Pobjedu domaćinu donio je Didije Ja Konan 14 minuta prije kraja meča.

Nerešeno je bilo samo u Menhengladbahu. Borusija i Nirnberg igrali su 1:1. Gosti su poveli u 15. minutu preko Jensa Hegelera, a Mohamadu Idrisu je obezbijedio bod Borusiji.

Rezultati i parovi prvog kola:

Subota:

Hofenhajm - Verder 4:1 (4:1)
/Ba 20, Mlapa 27, Ibišević 41, Salihović 43 - Frings 3 (pen)/

Borusija Menhengladbah - Nirnberg 1:1 (1:1)
/Idrisu 31 - Hegeler 15/

Keln - Kajzerslautern 1:3 (1:0)
/Novaković 8 - Lakić 70, 84, Ilićević 88/

Frajburg - Sent Pauli 1:3 (0:0)
/Sise 78 - Bol 83, Sukuta Pasu 89, Bartels 90/

Hanover - Ajntraht 2:1 (1:1)
/Rojš 21, Konan 76 - Koler 28/

HSV - Šalke 18,30

Nedelja:

Majnc - Štutgart 15,30
Borusija Dortmund - Bajer 17,30

Petak:

Bajern - Volfsburg 2:1 (1:0)
/Miler 9, Švajnštajger 90+1 - Džeko 55/

(MONDO- foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC