• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žigić skrivio penal, Birmingem slavio

Tim Nikole Žigića poslije preokreta pobijedio Blekburn, Arsenal "napunio" Blekpul, Totenhem i Bolton uspješni u gostima.

 Žigić skrivio penal, Birmingem slavio Izvor: MONDO

Visoki reprezentativac Srbije zaigrao je za Birmingem od prvog minuta, a u 49. minutu uvidio da nije lako primjeniti savjete menadžera Aleksa Mekliša, vezane za guranje, laktanje i ostale radnje koje, navodno, mogu da prođu u Premijer ligi.

Arbitar je Žigićevo povlačenje za dres Kristofera Sambu kaznio jedanaestercem, ali je golman Ben Foster izvadio kestenje iz vatre, zaustavivši udarac Gamsta Pedersena.

Blekburn je ipak poveo golom Stivena N'Zonzija poslije kornera u 54. minutu, ali je domaćin "duplom dozom" Krejga Gardnera došao do sva tri boda, mada ih objektivno nije zaslužio. Hrvat Nikola Kalinić mogao je da donese bod ekipi Sema Alardajsa, ali je njegov udarac završio na stativi.

Žigića je publika pozdravila gromkim aplauzom, kada je sredinom drugog poluvremena ustupio mjesto Metu Derbišajeru, povratniku u Englesku iz Olimpijakosa.

Blekpul je poslije trijumfa u Viganu (4:0) na premijeri, potučen do nogu na stadionu Emirati.

Arsenal bi teško pobijedio čak sa 6:0, da sudija u 31. minutu nije dosudio penal i pokazao crveni karton Janu Evatu za start nad Šamakom načinjen izvan kaznenog prostora!

U tom trenutku su izabranici Arsena Vengera imali samo 1:0, međutim, do kraja su sa igračem više radili šta su htjeli...


Tio Volkot je za manje od jednog sata stigao do het-trika, preostali pogoci djelo su Andreja Aršavina, Abu Dijabija i Maruana Šamaka. Sesk Fabregas i Robin Van Persi odigrali su posljednjih 30 minuta, još se uhodavaju poslije kasnog povratka sa Mundijala.

Totenhem je savladao Stouk jednim slučajnim i jednim prelijepim golom lijevonogog Gereta Bejla. Kod prvog ga je lopta pogodila u glavu, drugi je postigao volej udarcem iskosa sa 15 metara.

Stouk je navaljivao cijelo drugo poluvrijeme i u 90. minutu verovatno postigao pogodak za izjednačenje, koji nije priznat. Piter Krauč zaustavio je loptu iza gol-linije, mada je tom detalju prethodio faul nad golmanom Totenhema Gomešom.

Everton je razočarao navijače na Gudisonu odigravši samo 1:1 sa sve ozbiljnijim Vulverhemptonom. Nenad Milijaš presjedio je cijelu utakmicu na klupi "vukova".

Sva tri boda u gostima osvojio je Bolton, a najzaslužniji za to je iskusni golman Jusi Jaskelainen, koji je pri rezultatu 0:0 odbranio penal Karltonu Kolu, kao i još par ozbiljnih šuteva, dok je Kiron Dajer pogodio stativu.

Bolton je poveo autogolom reprezentativca Metjua Apsona, da bi gorostasni Šveđanin Johan Elmander sa dva pogotka zaključio tužnu priču po pristalice Vest Hema na Apton parku.

REZULTATI 2. KOLA:

Arsenal - Blekpul 6:0 (3:0)
/Volkot 12, 39, 58, Aršavin 32p, Dijabi 49, Šamak 83/

Birmingem - Blekburn 2:1 (0:0)
/Gardner 57, 71 - N'Zonzi 54/

Everton - Vulvs 1:1 (1:0)
/Kejhil 43 - Ibenks-Blejk 74/

Stouk - Totenhem 1:2 (1:2)
/Fuler 25 - Bejl 20, 30/

Vest Bromvič Albion - Sanderlend 1:0 (0:0)
/Odemvingi 81/

Vest Hem - Bolton 1:3 (0:0)
/Nobl 79p - Apson 48ag, Elmander 68, 84/

Vigan - Čelsi (18.15 časova)

nedelja:

Njukasl - Aston Vila (14.30)
Fulam - Mančester junajted (17.00)

ponedeljak:

Mančester siti - Liverpul (21.00)

TABELA: Arsenal, Bolton,Birmingem, Vulvs i Totenhem po 4, Čelsi, Aston Vila i Mančester junajted po (-1) 3, Blekburn, Blekpul i VBA po 3...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC