• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Trifunović za Zvezdin "prvenac"

Crveno-bijeli ostvarili prvu pobjedu u sezoni - slavili su u Inđiji u 2. kolu Jelen Superlige Srbije. Strijelac Miloš Trifunović.

 JSL: Trifunović za Zvezdin "prvenac" Izvor: MONDO

Za Crvenu zvezdu je jedino važno da je pobijedila, prvi put u sezoni poslije četiri pokušaja.

Nisu crveno-bijeli savladali Slovan u dvije utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope, nisu uspjeli ni da slome "oklop" Smederevaca na startu Jelen Superlige, pa je ceh platio debitant u elitnom društvu:

Inđija - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Pobjednika je odlučio Miloš Trifunović pogotkom već u 7. minutu. On je sa sedam-osam metara iskosa sa desne strane prihvatio centaršut Pavla Ninkova, "zavrnuo" je Marka Jakšića i rutinski, smireno poslao loptu u kontra ugao golmana Dragoslava Poleksića.

Nije tim Aleksandra Kristića blistao. Naprotiv. Ali, uspio je da sačuva rano stečenu prednost i šefu struke donese prvu radost otkako je postavljen na tu funkciju.

Na tribinama je bilo oko 4.500 hiljade gledalaca, većinom Delija, koje su sve vrijeme bodrile crveno-bijele.

Kristić nije mogao da računa na povrijeđenog Milana Vilotića, dok je Savija i Ognjena Koromana, iako rovite, ipak uveo u igru u drugom poluvremenu.

On je izostanak Vilotića riješio tako što je sa kapitenom Slavoljubom Đorđevićem na poziciji štopera upario Duška Tošića, čije je mjesto na lijevom beku zauzeo povratnik u prvi tim, Nikola Ignjatijević.

U startnoj postavi našao se i debitant, pojačanje iz Rada, Andrija Kaluđerović.

I krenula je Zvezda ofanzivno. Kadu je već u drugom minutu dva puta zaprijetio 40-godišnjem Poleksiću i to je bila samo najava vođstva gostiju poslije kojeg je Trifunović još jednom šutirao, tada glavom, ali je najstariji igrač Jelen Superlige osujetio taj pokušaj.

I to je, manje-više, bilo sve što su crveno-bijeli uradili konkretno. Statistika kaže da su imali tri puta više udaraca ka golu poslije 90 minuta, znatno više loptu u svom posjedu...

I jesu kontrolisali razvoj događaja na terenu, ali Inđijci su mogli do izjednačenja.

U 65. minutu Milan Bubalo je namučio Zvezdinog čuvara mreže Sašu Stamenkovića, koji je ipak poslije parade zaustavio taj šut. Desetak minuta prije kraja Augusto Batioja je usamljen sa 14-15 metara tukao, ali preko gola.

Tako su bodovi "otputovali" u Ljutice Bogdana 1.

Debitant je tako zabilježio i drugi prvenstveni poraz, ali imao je najteži mogući raspored. U uvodna dva kola morao je na megdan "vječitim rivalima".

U Zvezdi i dalje ne mogu da budu zadovoljni igrom. Međutim, pobjedi, naročito kada je prva u sezoni, u zube se ne gleda.

INĐIJA: Poleksić, Novaković, Ljubinković, Dubljević, Jakšić, Kostić, Janković (od 55. Isidorović), Čovilo, Naglić (od 58. Batioja), Davidov (od 84. Anđelković), Bubalo.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Tošić, Ignjatijević, Isah, Milovanović (od 68. Savio), Kadu, Vešović (od 90. Perović), Trifunović, Kaluđerović (od 56. Koroman).

Odita tragičar u Ivanjici

U Ivanjici nije bilo golova u duelu Javora i Spartaka. Tako je nastavljena tradicija iz prošle sezone kada se u utakmicama istih rivala mreža zatresla samo jednom (Javor pobijedio kod kuće).

Međutim, nedeljni meč 2. kola je bio sadržajan. Obje ekipe su imale šanse, a najviše će žaliti Obijora Odita, koji se ispromašio, uključujući i penal...

U prvom poluvremenu gosti su bili konkretniji, a, zaključno sa uvodnim minutima drugog dijela, mogao je da se proslavi Milan Mirić. Napadač Spartaka je imao tri odlične prilike, ali nijednu nije realizovao. Mreža Damira Kahrimana je ostala netaknuta.

A onda se Miriću promašajima revanširao povratnik u tim Radovana Ćurčića.

Oditin šut sa bijele tačke u 55. minutu zaustavio je Branimir Aleksić. Golman Spartaka je bio uspješniji od Nigerijca i tri minuta kasnije kada su se ponovo našli "oči u oči". Kasnije je bivši igrač Partizana šutirao glavom sa pet metara i - prebacio gol.

Domaćin je mogao da bude kažnjen za promašaje, ali nije, jer mu se zatresla samo prečka.

Na kraju, Javor i Spartak su osvojili po bod, baš kao i u 1. kolu kada su Ivanjičani igrali neriješeno u Čačku, a Subotičani kod kuće sa BSK-om.

Gol Miloša Trifunovića je posljednji u 2. kolu Jelen Superlige, u kome je, na sedam utakmica postignuto samo šest golova.

Meč Partizan - Hajduk odložen je za 4. septembar zbog učešća crno-bijelih u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

REZULTATI 2. KOLA:

Javor - Spartak 0:0

Inđija - Crvena zvezda 0:1 (0:1)
/Trifunović 7'/

Subota

BSK - Vojvodina 0:2 (0:1)
/Jao 38', Katai 85'/

Sloboda Sevojno Point - OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Pavićević 60'/

Jagodina - Smederevo 1:0 (0:0)
/Beljić 70'/

Čukarički - Borac Čačak 0:1 (0:0)
/Vašington 90+3'/

Metalac - Rad 0:0

Partizan - Hajduk odloženo za 4. septembar

TABELA: Sloboda Sevojno 6, Vojvodina, Borac, Crvena zvezda, Rad i Jagodina po 4, Partizan (-1) 3, OFK Beograd 3, Javor i Spartak po 2, BSK 1, Metalac 1, Smederevo 1, Hajduk (-1) 0, Inđija 0, Čukarički 0.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC