• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukas: Utreht nije bauk, neka traje Zrinjski!

Autor mondo.ba

Trener Mostaraca pohvalio publiku na sjajnoj podršci, te poručio da "plemići" imaju šanse protiv narednog protivnika - Malmea.

Mostar večeras slavi!

Zrinjski je pobjedom protiv Utrehta 2:1 i plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope napravio istorijski uspjeh, te pokazao da će svim rivalima na međunarodnoj sceni biti "tvrd orah".

Iako su Holanđane mnogi vidjeli kao apsolutne favorite u ovom dvomeču, Mostarci su odigrali sjajno dva susreta i nakon iznenađujućih 1:1 u Holandiji, ostvarili još jedan rezultat vrijedan pažnje.

"Čestitke momcima na sjajnih 120 minuta. I mene su iznenadili energijom, koja te tjera i nosi, ali to je domaći teren, to su Ultrasi, to je Mostar", sijao je od sreće hrvatski stručnjak Hari Vukas nakon sjajnog trijumfa protiv favorizovanog protivnika.

Ipak, nesrećno primljen gol u finišu prvog poluvremena nije nagovještavao slavlje "plemića". Svjestan je Vukas da njegov tim nije djelovao dobro u početku meča.

"Nismo bili dobri u prvom poluvremenu, djelovali smo bezlično u napadu, nismo se usudili raditi stvari koje su nam donijele dobro u Utrehtu. U poluvremenu nije bilo velike galame, jer vjerujem u svoje momke i znam da oni to mogu odigrati. Jednostavno smo se smirili. Želio sam samo da pokažu hrabrost, da se ne boje nikoga. Pokazali smo da oni nisu bauk. Pali su u nastavku, ali kvalitet njihove ekipe je takav da morate imati jak defanzivni blok. Opasni su, imaju igrače koji mogu stvoriti višak i riješiti utakmicu", rekao je Vukas, poručivši da je ovo veliki rezultat za Zrinjski.

"Hvala navijačima, neka grad uživa u ovome!"

Svjestan je mladi stručnjak da je ostvario sjajan rezultat.

"Nema ništa veće od ovoga u mojoj trenerskoj karijeri. Teško mi je sad govoriti, emocije su tu, rezultat je zaista čudo. Kako kaže slogan, neka traje!", poručio je Vukas.

Naredni rival Zrinjskom biće švedski Malme, koji se poprilično namučio protiv Domžala. U prvom meču u Sloveniji bilo je 2:2, da bi Šveđani u revanšu, nakon preokreta, slavili 3:2.

"Ne bih nikoga potjenjivao. Švedsko prvenstvo dugo traje, ima određeni kvaliteta, a da li je Malme bolji od Utrehta, to ćemo vidjeti nakon skautiranja njihovih utakmica. Ali uz ovakve momke, sve je moguće", optimistično je Vukas najavio dvomeč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Mostarci će prvo u goste 8. avgusta, a revanš je 15. avgusta u Širokom Brijegu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC