• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov dan istine

Još jedan dan do saznanja - od čega je napravljen Partizan? Može li ponovo u Ligu šampiona?

 Partizanov dan istine Izvor: MONDO

Kažu da se istorija ponavlja. Pa, ako je tako onda bi bilo idealno da u utorak u Briselu povijest "proradi" i da se Partizan po drugi put u svojoj istoriji plasira u Ligu šampiona.

Što se tiče statistike Partizan je i prolazio i nije kada je iz Beograda nosio neriješen rezultat. U novije vrijeme imao je uspjeha i neuspjeha. Tako je, recimo, 2005. godine izbacio ukrajinski Dnjepar poslije beogradskih 2:2 (u revanšu je bilo 1:0 za crno-bijele), potom je eliminisan od moskovskog CSKA poslije 1:1 u Humskoj (u Moskvi je bilo 0:2), prije dvije godine ga je porazio Fenerbahče (2:2 i 1:2), ali je zato izbacio Žlinu (1:1, 2:0).

Za revanš meč plej-ofa protiv Anderlehta, Partizan je "pribjegao" nekim talijama. U avionu za Brisel bio je i Damir Čakar, bivši igrač crno-bijelih koji je dao gol iz penala 2003. godine protiv Njukasla kada je Partizan ušao u Ligu šampiona. Takođe, meč će za RTS prenositi Predrag Strajnić, koji je sa dosta emocija prenosio duel iz Engleske prije sedam godina i izgovorio ono čuveno: 'Ajmo Milivoje'".

"Tokom mečeva protiv Pjunika i Helsinkija svi su me pitali da li ću ponovo biti srećne ruke za Partizan. Smatram da to, ipak, ne zavisi od mene, nego od aktera meča. Da je ostalo 2:1, Partizan bi imao mnogo veće šanse...Nisam veliki optimista, ko zna možda je tako bolje", izjavio je komentator RTS-a.

Ivica Iliev je u Njukaslu postigao gol kojim je Partizan anulirao prednost engleske ekipe iz Beograda. Potom se došlo do penala...

"Često se pominje ta 2003. godina u kojoj smo ostvarili snove. I ja pomislim, ponekad, kako bi bilo lijepo da mi Saša Ilić ponovo asistira za trijumf koji bi nam doneo Ligu šampiona", rekao je Iliev.

Prije sedam godina, malo ko je davao Partizanu šanse, posle 0:1 u Beogradu. Iliev se prisjeća tih dana: "Tada su nas svi prežalili, niko nije pričao o prolazu. Sada se, ipak, više razmišlja o uspjehu. Anderleht jeste favorit, kao što je bio i Njukasl, ali nije nedodirljiv. Imamo pravo na nadu", kaže Iliev.

"Recept je jednostavan - treba ući mirne glave i sa vjerom u svoje kvalitete. U timu ima nas nekoliko koji smo igrali Ligu šampiona, znamo šta to znači, dok su mlađi igrači u Beogradu imali prilike da osjete taj duh. Mušema na terenu i himna ovog takmičenja nikoga ne mogu da ostave ravnodušnim. Pred nama je prilika da pokažemo koliko zaista vrijedimo i uvjeren sam da ćemo uspjeti da napravimo nešto. Naš cilj je Liga šampiona i od toga ne odustajemo", ističe Iliev.

U avionu za Brisel atmosfera je bila opuštena. Neki su gledali filmove, drugi su slušali muziku, a Kleo se ispružio preko tri sjedišta i, uprkos turbulencijama, utonuo u miran san. Dobar znak pred revanš - napadač od koga svi očekuju gol, spavao je kao beba i sanjao...

Trener Aleksandar Stanojević ima nekoliko dilema oko sastava. Glavnu je riješio - na gol će Radiša Ilić. Moreira je pod znakom pitanja, kao i desni bek Ivan Stevanović, mada je vrlo vjerovatno da će on ipak naći mjesto u startnih 11.

Stanojević je u Brisel poveo sljedeće igrače:

- Golmani: Radosavljević i Ilić;
- Odbrana: Miljković, Stevanović, Stanković, Jovanović Marko, Krstajić, Lazevski, Nastasić;
- Sredina terena: Petrović, Tomić, Moreira, Ilić, Davidov, Brašanac, Smiljanić;
- Napad: Kleo, Bogunović, Šćepović, Iliev.

Šta vi prognozirate? Glasajte u anketi MONDA na našem portalu www.mondo.rs!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC