• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajković i Matić zajedno u crno-žutom

Posle Boška Bursaća, Dejana Čurovića, Nenada Grozdića, Danka Lazovića, Marka Perovića, Dejana Stefanovića i Vladimira Stojkovića, nova dva fudbalera iz Srbije nosiće žuto-crni dres holandskog Vitesea.

 Rajković i Matić zajedno u crno-žutom Izvor: MONDO

Sudeći prema izjavama novog, bogatog i ambicioznog vlasnika tima iz Arnema, Gruzijca Mereba Jordanija, Čelsijev tandem Nemanja Matić/Slobodan Rajković provešće narednih godinu dana u Viteseu na pozajmici.

"Slobodan i Nemanja? Da, oni će doći", izjavio je Jordanija za holandski dnevnik "De Telegraaf".

Gruzijac je blizak prijatelj sa vlasnikom Čelsija Romanom Abramovičem i u namjeri da ojača sastav Vitesea uspio je da izdejstvuje pozajmicu dvojice mladih srpskih fudbalera, koji istini na volju teško da bi bili ravnopravni konkurenti za prvi tim Čelsija u sezoni 2010/11, pa ova opcija i ne izgleda toliko loše po njih.

U Holandiji će svakako igrati, čak biti i nosioci u timu.

Ako do ove pozajmice dođe, Eredivizije neće biti nepoznanica za Rajkovića, koji već tri sezone kao član Čelsija igra u elitnoj holandskoj diviziji, prvo u PSV Ajndhovenu, a potom u Tventeu, sa kojim je prošle sezone išao do herojskog trijumfa u ligi, prvoj u istoriji kluba.

Tvente je tada želio da otkupi Rajkovićev ugovor, ali pošto Čelsi nije želio da ga se odrekne, "dil" o pozajmici je raskinut i Rajković se vratio u London.

Tamo ga je sačekao Matić, koji je prošle sezone igrao za Čelsi, ali samo u rijetkim prilikama.

Momci koji imaju po dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Srbije nadaju se da će, ukoliko Čelsi pristane na ponudu Gruzijca, u novoj sredini uspjeti da nadograde svoju igru i sljedeće sezone budu ravnopravni konkurenti za mjesto u - Čelsiju!

Nemanja Matić rođen je 1988. godine u Šapcu. Karijeru je počeo u Kolubari, a potom je rano otišao u Košice, gdje je skrenuo pažnju na sebe, pa je uvršten u mladu reprezentaciju Srbije, a skauti Čelsija doveli su ga u London prošlog ljeta.

Slobodan Rajković rođen je 1989. godine u Beogradu, a već 2007. prešao je iz OFK Beograda u veliki engleski klub, ali je svaku od naredne tri sezone provodio na pozajmicama, doduše u respektabilnim timovima. Prošle sezone, Rajković je za Tvente odigrao 23 utakmice u prvenstvu i postigao jedan gol.

Odu li u Vitese, trener će im biti Teo Bos, a cilj da se u znatnoj mjeri poboljša prošlosezonski plasman - 14. mjesto u ligi.

(MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC