• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA: Prozvani sudija opet bi sve isto

Hrvatski sudija osumnjičen za namještanje utakmice izjavio da ne bi ponovo sudio duel Dinama i Hajduka kad bi se ponovo rodio, ali da smatra da je sve uradio kako treba.

 HRVATSKA: Prozvani sudija opet bi sve isto Izvor: MONDO

Hrvatski fudbalski sudija Bruno Marić, osumnjičen za učešće u namještanju utakmice finala kupa Dinamo - Hajduk (3:0), izjavio je u ponedeljak da se ne kaje ni zbog jedne odluke na tom meču, ali i da se "ponovo rodi, rado izbjegao da ga sudi".

U spornom prvom duelu finala hrvatskog kupa, Marić je isključio dvojicu igrača Hajduka, a Dinamo je potom deklasirao "vječitog rivala" i pobedio 3:0. Godinu dana poslije tog meča, počele su, najprije medijske priče o tome da njemačka policija u saradnji sa UEFA istražuje okolnosti pod kojima je odigran taj meč, sumnjajući da iza svega stoji kladioničarska mafija, koja je raširila "krake" u Njemačkoj.

Potom su se u Zagrebu pojavili istražitelji iz UEFA, a sudija Marić je saslušan kao osumnjičeni, baš kao i funkcioner Dinama Zoran Mamić. Klupko je počelo da se odmotava...

Prozvani sudija u ponedjeljak je novinarima rekao da mu je "savjest potpuno čista" i da bi ponovo sve isto uradio, odnosno svirao i dosuđivao.

"To mi je bila prva velika utakmica u karijeri i sigurno je da bi sve nečasne radnje za mene bile kao ratni zločin! Potpuno mi je nejasno da neko tvrdi da postoje takvi dokazi i svi koji tako tvrde trebalo bi da završe u zatvoru. Da, gospodo, ja sam osumnjičeni, neko me osumnjičio. Blati se utakmica, derbi, cijela Hrvatska, a kako se govori gdje ima dima ima i vatre - pozivam sve da se ovo što prije razriješi", rekao je sudija Marić.

On je priznao da je na toj utakmici griješio, ali i da nije uticao na ishod utakmice, niti je napravio greške kojima bi lažirao utakmicu.

Crvene kartone hajdukovcima ne smatra pogrešnim, a žao mu je što pred kraj utakmice nije isključio tadašnjeg igrača Dinama Marija Mandžukića. "Liniću bih opet pokazao drugi žuti karton, ali da se ponovo rodim, ne bih sudio tu utakmicu".

Njegov advokat je izjavio da Marić nije ni svjedok, ni osumnjičeni, već samo lice koje može da pruži korisne informacije u istrazi i da je celu zbrku napravio Hrvatski fudbalski savez.

Proteklog vikenda, prvi čovjek hrvatskog fudbala Vlatko Marković dao je hrabru izjavu, kojom je potpuno stao iza Mamića i sudije Marića.

"Poješću govno ako se dokaže njihova krivica", poručio je Marković.

(MONDO - foto: www.sportnet.hr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC