• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČITAOCI MONDA: Srećo, prati crno-bijele!

Čak 77 odsto onih koji su glasali u anketi MONDA vjeruje da Partizan može da eliminiše Anderleht. Deset odsto predviđa debakl crno-bijelih.

 ČITAOCI MONDA: Srećo, prati crno-bijele! Izvor: MONDO

Utorak je, 24. avgust... Dan revanša plej-of rudne za plasman u Ligu šampiona.

U 20.45 na stadionu Konstant Vanden Stok sastaće se Anderleht i Partizan. Crno-bijelima neophodna je pobjeda ili neki "ludi" remi sa više od dva postignuta gola na obe strane, za prolaz dalje.

Može i 2:2, pa da se ode na bijelu tačku, a onda bi baš mogla da se ponovi 2003. godina, kada je Partizan takođe u gostima (0:1 u Beogradu, 0:1 u Njukaslu), poslije penal ruleta izbacio engleski tim.

Da, to bi moglo da se podvede pod - srećnu okolnost, a sreća prati hrabre.

U anketi MONDA, na pitanje: "Može li da se ponovi 2003. godina?", najviše čitalaca izabralo je odgovor: "Može, ali uz veliku dozu sreće". Čak 61 odsto glasača smatra da šampion Srbije može da eliminiše Anderleht uprkos činjenici da u Beogradu nije ostvario ni minimalnu pobjedu.

Prošle sezone, tako je bilo u duelu sa Žilinom, pa je Partizan pobijedio u gostima i prošao dalje. Isto je bilo i prije nekoliko sezona u susretu sa Dnjeprom.

Dakle, Partizan umije da se "izvadi" u gostima i velika većina čitalaca MONDA u to vjeruje.

Računajući i one potpune optimiste, koji su se odlučili za odgovor: "Da, revanš će biti rutina za crno-bijele", u plasman Partizana u Ligu šampiona vjeruje ukupno 77 odsto glasača, odnosno 2.755 vas, zaključno sa utorkom u 11 časova.

Pesimistički o Partizanovim šansama da izbaci Anderleht izrazilo se 22 odsto čitalaca, s tim da 12 odsto (415) vjeruje da će crno-bijelima u revanšu biti teško, jer je Anderleht bolji tim, a deset odsto (365) vjeruje da će šampion Srbije doživjeti debakl u Briselu.

Za odgovor: "Bolje da se ne ponovi 2003. godina, Liga šampiona je preveliki zalogaj za ovaj tim", odlučilo se dva odsto glasača, odnosno 56 osoba.



Prije nešto više od 44 godine, 11. maja 1966, FK Partizan ispisao je najsvijetliju, ali u neku ruku i najtužniju stranicu u svojoj istoriji.

Crno-bijeli postali su prvi tim sa prostora Jugoslavije koji se plasirao u finale Kupa šampiona, ali su Vasović, Šoškić, Rašović, Bečejac, Galić, Mihajlović i ostali imali tu nesreću da im protivnik u 11. finalu KEŠ bude tim koji je već imao pet titula prvaka Evrope u to doba - Real Madrid.

Partizan je poveo u 55. minutu golom Velibora Vasovića, ali je 15 minuta kasnije izjednačio Amansio Amaro, a u 75. minutu pobjedonosni pogodak za šestu titulu prvaka Evrope za Real Madrid postigao je Fernando Serena.

Propustio je Partizan priliku te 1966. godine da promijeni istoriju jugoslovenskog fudbala, ali se nova generacija igrača pod vođstvom Aleksandra Stanojevića nalazi na istom mjestu ne bi li ispisala novu istoriju kluba i izborila drugi plasman u Ligu šampiona za sedam godina.

U tu bitku, Partizan će najvjerovatnije krenuti bez Almamija Moreire, čije će mjesto u startnih 11 zauzeti Milan Smiljanić. Moreira nije uspio da sanira povredu noge iz prvog duela sa Belgijancima, ali je od povrede izgleda uspio da se oporavi Ivan Stevanović, koji će na poziciju desnog beka.



Timu koji ima 30 titula prvaka Belgije, devet nacionalnih Kupova, dva Kupa pobjednika Kupova (1976, 1978), jedan Kup UEFA (1983) i dva Superkupa Evrope (1976, 1978), Stanojević bi trebalo da suprotstavi sljedeći sastav:

R. Ilić - Stevanović, M. Jovanović, Krstajić, Lazevski - Petrović, Smiljanić, Tomić, Ilić - Iliev, Kleo.

Očekuje se da Konstant Vanden Stok bude ispunjen do posljednje stolice, a to bi značilo da će utakmicu posmatrati 26.361 gledalac. U Partizanu se nadaju da će od tog broja biti bar tri, četiri hiljade "grobara".

Oni će grlima i dlanovima dati dodatnu snagu ekipi na terenu da u Srbiju dovede najbolji evropski fudbal, a klubu donese zagarantovanu zaradu od sedam miliona evra, mada postoje računice da nastup u Ligi šampiona može da donese i duplo veći profit, računajući i reklame, TV prenose, nove sponzorske ugovore, bonuse, itd.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC