• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gorkuf "izdao" Bordo, otišao u Lion!

Jedan od najboljih francuskih fudbalera Joan Gorkuf okrenuo je leđa Bordou i poslije starta sezone izabrao da pređe u Lion... Obeštećenje 22 miliona evra.

 Gorkuf "izdao" Bordo, otišao u Lion! Izvor: MONDO

Izdaja!

Tako su navijači u Bordou doživjeli potez Joana Gorkufa... Jedan od najboljih francuskih fudbalera, prešao je iz Bordoa u omraženi Lion.

Kada je u utorak uspješno prošao medicinske preglede, Gorkuf je potpisao višegodišnji ugovor, a Lion će do decembra 2012. godine morati da isplati Bordou 22 miliona evra. "Žirordinci" su odbili ponudu Liona da uzmu nekog od igrača iz drugog plana, uz doplatu za Gorkufa.

Bordo je tako u jednom prelaznom roku ostao bez dvojice najboljih fudbalera prethodne dvije sezone, Gorkufa i Maruana Šamaka, koji je otišao u Arsenal.

Gorkuf je odbio da igra prethodnog vikenda za Bordo protiv Pari Sen Žermena, poslije čega je vlasnicima kluba i treneru Žanu Tigani postalo jasno da je bolje uzeti pozamašnih 22 miliona evra, nego u klubu na silu zadržati igrača koji ne želi da ostane.

Kao "klinac", Gorkuf je 2005. godine iz Rena prešao u Milan, ali kao "novi Zidan" nije uspio da se izbori u paklenoj konkurenciji, pa je 2008. godine prvo bio pozajmljen Bordou, koji je kasnije otkupio njegov ugovor. Do ponedeljka, Gorkuf je za Bordo odigrao 94 utakmice, kao ofanzivni vezista postigao je 24 gola i zabilježio 26 asistencija.

Rođen je 11. jula 1986. godine i sin je Kristijana Gorkufa, koji trenutno trenira francuskog prvoligaša Lorien. Prošle godine, Joan Gorkuf proglašen je za francuskog igrača godine, a u sezoni 2008/09 predvodio je Bordo do titule prvaka zemlje.

Gorkuf je drugo pojačanje za Lion ovog ljeta. Prije njega, na Žerlan je za šest miliona evra stigao još jedan reprezentativac Francuske, Džimi Brijan iz Rena.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC