• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape saopštio spisak: Pozvan i Vranješ

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić saopštio je u utorak imena 23 fudbalera na koje računa za start kvalifikacija za EP 2012.

 Pape saopštio spisak: Pozvan i Vranješ Izvor: MONDO

Za susrete sa Luksemburgom i Francuskom, popularni Pape je uvrstio tri mlada reprezentativca BiH Ibrahima Šehića, Ognjena Vranješa i Gordana Bunozu, te novajliju Senada Lulića, a izostavio Mehmeda Alispahića i Samira Muratovića.

Iznenađenje predstavljaju pozivi fudbaleru moldavskog Šerifa Vranješu (na slici lijevo), koji je ponikao u banjalučkom Borcu te Bunozi i Luliću, iako je u medije procurila informacija da će biti pozvani.

"Pozvao sam Vranješa i Bunozu jer su kvalitetni, a i treba da mladi reprezentativaci znaju da ako dobro igraju za U21 selekciju, onda su im vrata A tima otvorena. Muratovića nisam zvao jer nije standardan u svojoj ekipi, a nama su za predstojeće utakmice potrebni oni koji igraju standardno",
izjavio je Sušić sarajevskim medijima.

Spisak reprezentativaca BiH: Kenan Hasagić, Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Elvir Rahimić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Senijad Ibričić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Semir Štilić, Sejad Salihović, Gordan Bunoza, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović i Ermin Zec.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 30. avgust u hotelu Hercegovina na Ilidži. Prvi meč kvalifikacija za BiH, biće gostovanje kod Luksemburga (3.9.), a zatim i utakmica s Francuskom na Koševu (7.9.).

"Očekujem pobjedu protiv Luksemburga, a o Francuskoj ću razmišljati nakon tog duela", kratko je rekao selektor Sušić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC