• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH sa dva kluba: Dokle mogu Sarajevo i Zrinjski?

Autor mondo.ba

Bosna i Hercegovina je jedina zemlja iz nekadašnje Jugoslavije sa dva predstavnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Glasajte u našoj anketi.

Fudbaleri Sarajeva večeras od 19.45 na zeničkom "Bilinom polju" dočekuju bjeloruski BATE Borisov (Moja TV), dok će mostarski Zrinjski biti gost u švedskom Malmeu (19.00, Arena sport 1).

Vranješ za MONDO: PL BiH ne zaostaje za regijom!

Trener "bordo" tima Husref Musemić je u najavi utakmice sa Bjelorusima istakao da je svaki rezultat bez primljenog gola u Zenici dobar za Sarajevo, u čiji se tim vraćaju Aladin Šišić i golgeter Mersudin Ahmetović.

Nije sporno da je BATE favorit s obzirom, kako je istakao Musemić, u posljednjih 11 godina igrao devet godina u grupnim fazama Lige Evrope ili Lige šampiona, ali nada u plasman u plej-of postoji.

Njegov kolega sa klupe bjeloruske ekipe Aleksej Baga istakao je da očekuje pobjedu u Zenici i javno pohvalio Musemića nazvavši ga legendom fudbala u BiH.

S druge strane, Zrinjski je u Švedskoj takođe autsajder protiv Malmea, ali bio je i Utreht favorit, pa su "plemići" prošli dalje.

Hari Vukas, šef struke mostarske ekipe naglasio je da će se braniti u Malmeu, ali i dodao da je to nemoguće učiniti svih 90 minuta.

"Malme ostavlja dosta prostora pozadi i te situacije moramo znati da iskoristimo, da znamo utrčati u prazan prostor između linija u pravom trenutku. Imaćemo podršku naših navijača i uz borbu, agresivnost i pamet, vjerujem u povoljan rezultat", naglasio je trener Zrinjskog.

Od timova iz tzv. regiona, beogradski Partizan večeras dočekuje tursku Malatiju, dok će Rijeka igrati sa škotskim Aberdinom.

Dakle, pitanje je koliko i dokle mogu Zrinjski i Sarajevo s obzirom da nijedan bh. klub dosad nije nastupao u grupnim fazama Lige šampiona niti Lige Evrope?

Ukoliko osvajač "duple krune" u BiH prođe BATE, u plej-ofu će igrati sa boljim iz dvomeča između kazahstanske Astane i malteške Valete, dok će Zrinjski, pod uslovom da izbaci Malme, odmjeriti snage sa pobjednikom duela između azerbejdžanskog Neftčija i Bnei Jehude iz Izraela.

Anketa

Kakav rezultat očekujete u Zenici?

  • Pobjeda Sarajeva

    20% (6)

  • Trijumf BATE-a

    53.33% (16)

  • Neriješeno

    26.67% (8)

Kakav rezultat očekujete u Zenici?

Rezultati

Anketa

A u Malmeu?

  • Pobjeda Šveđana

    59.52% (25)

  • Trijumf Zrinjskog

    16.67% (7)

  • Remi

    23.81% (10)

A u Malmeu?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC