• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vitese na krilima "orlića"

Čelsi i zvanično pozajmio klubu iz Arnema Slobodana Rajkovića i Nemanju Matića, a ovih dana bi i Ajaks trebalo da pusti Miralema Sulejmanija.

 Vitese na krilima "orlića" Izvor: MONDO

Poslije premijerne pobjede u prvenstvu Holandije nad Den Hagom, Vitese je doživio dva uzastopna poraza, od Ajaksa na gostovanju i od Tventea kod kuće.

Novi vlasnik kluba iz Arnema, Gruzijac Mereb Jordani, planira da Vitese poleti na krilima "orlića".

Naime, kao prijatelj gazde Čelsija, Romana Abramoviča, izboksovao je dolazak tandema Slobodan Rajković - Nemanja Matić na jednogodišnju pozajmicu, a uskoro bi trebalo da dovede i trećeg člana mlade srpske reprezentacije, Miralema Sulejmanija iz Ajaksa.

Štoper Rajković i vezista Matić u utorak su i zvanično "poslani" u Arnem. Postoji opcija prema kojoj bi po isteku pozajmice njihovi ugovori bili otkupljeni.

Rajković ima 21 godinu, a ugovor sa Čelsijem potpisao je još prije tri godine. Ipak, engleski klub ga je prethodni tri sezone slao na pozajmice u PSV Ajndhoven i Tvente.

Matić je godinu dana stariji i za Čelsi je potpisao u ljeto prošle godine. On je za "plavce" odigrao samo dve prvenstvene utakmice.

"Rajković i Matić su prva dva pojačanje koje je doveo novi vlasnik Merab Jordanija. Skauti Vitesea pratili su igre pomenutih fudbalera, a sa Čelsijem imamo dogovor i da po isteku pozajmice otkupimo ugovore Matića i Rajkovića", rekao je tehnički direktor Vitesea Ted van Leven za sajt kluba.

Rajković i Matić do sada su za seniorsku reprezentaciju Srbije odigrali po dve utakmice, a Sulejmani šest.

Upravo će se kapitenu "orlića", po svemu sudeći, ostvariti želja - da napusti Ajaks u kome ne dobija šansu. Bio je nadomak odlaska u Vest Hem, ali se ispriječila radna dozvola. Sulejmaniju bi prelazak u Arnem bio izlazak iz nezavidne situacije u koju ga je doveo trener "kopljanika" Martin Jol.

Sulejmani ima 21 godinu, ponikao je u Partizanu odakle je 2006. prešao u Herenven. Njegov transfer u Ajaks 2008. je najveći u istoriji holandskog fudbala.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC