• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Istorija, po drugi put!

"Godinama smo bili učesnici Lige Evrope, sada smo ušli u Ligu šampiona, ali ne želimo da budemo samo učesnici", rekao je strateg crno-bijelih.

 Stanojević: Istorija, po drugi put! Izvor: MONDO

Aleksandar Stanojević uradio je nevjerovatan posao za nešto više od četiri mjeseca, koliko je šef stručnog štaba crno-bijelih.

"Iako sam mlad, prošao sam mnogo toga na vrhunskom nivou. Vjerujem da će se moj pečat u igri Partizana brzo vidjeti", rekao je pošto je naslijedio Gorana Stevanovića.

Poštenim, iskrenim pristupom, postavio je stvari na zdrave osnove - prije svega u glavama igrača - i u Briselu se 24. avgusta trud isplatio.

Ko bi u tom trenutku rekao da će Partizan po drugi put ući u Ligu šampiona, da će čekati žrijeb u grupne faze u Monte Karlu...

"Pobijedili smo za navijače. Svaka čast momcima, dali smo Anderlehtu četiri gola i tu ništa nije slučajno, jer smo i ovdje dali dva, znali šta hoćemo uprkos problemima", rekao je Stanojević za RTS neposredno poslije trijumfa nad Anderlehtom, boljim izvođenjem jedanaesteraca - 3:2.

"Stvarno je bilo teško, ali smo odigrali mudro. Čestitam svima u Srbiji. Ovo je poklon svakom navijaču Partizana i poklon za srpski fudbal. Godinama smo bili učesnici Lige Evrope, sada smo ušli u Ligu šampiona, ali ne želimo da budemo samo učesnici", dodao je strateg crno-bijelih.

"Prvi put smo u Ligi šampiona otkako je Srbija samostalna država i drago mi je da smo tako po drugi put ušli u istoriju".

Stanojević je konstatovao da je tokom utakmice bilo mnogo iskušenja, prostora za taktičke kalkulacije zbog rane izmjene (Davidov za povrijeđenog Ilića), ali da su igrači "odigrali disciplinovano i dobro istrčali".

"Opet im čestitam, ovo je njihova pobjeda".

Koja mu se misao prva javila kada je Anderleht 20 minuta prije kraja izjednačio.

"Da uvedem svježeg Bogunovića. Mislio sam da moramo da postignemo još jedan gol, jer se odbrana Anderlehta teško nosila sa našim kontrama. Nisam to uradio, ali smo se prilagodili situaciji i stigli do cilja".

Stanojević se osvrnuo na skandiranje Grobara "Hoćemo pobjedu" poslije remija u Beogradu prošle srijede.

"Imamo obavezu ne samo da učestvujemo u Ligi šampiona. Obaveza navijača je da napune stadion, a naše je da idemo na pobjedu, bez obzira na to ko nam je protivnik. Bitno je pokušati da se nadmećeš sa protivnikom. To žele navijači, takav je i Partizan".

(MONDO, foto: FoNet/EPA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC